Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te İki Ayrı Kaza: 4 Yaralı

Karabük Yayın: 01.10.2024 11:08
A+ A-
Karabük’te İki Ayrı Kaza: 4 Yaralı

Karabük’te iki ayrı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Selahattin Adatepe (72) idaresindeki 34 GNM 768 plakalı araç Safranbolu-Eflani kara yolu Kırıklar Köyü mevkiinde Erhan Erbaş (50) idaresindeki 78 EC 257 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada Aysel Erbaş (49) ve Yeter Aynaçıoğlu (48) yaralanırken ihbar üzerine olay yerin jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yenice ilçesine bağlı Kadıköy Köyü sınırları içerisinde meydana gelen ikinci kazada İsmail Tiryaki (62) idaresindeki 34 BN 1612 plakalı otomobil kontrolden çıkarak dereye uçtu. Kazada sürücü ile Fatimi Tiryaki (60) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar Yenice Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken kazalarla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yıldırım, Esnafın Sesi’ni Bakan Şimşek’e Ulaştırdı

Manşet Yayın: 01.10.2024 11:21
A+ A-
Yıldırım, Esnafın Sesi’ni Bakan Şimşek’e Ulaştırdı

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, hafta sonu Karabük’e ziyarette bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, esnafın uzun süredir yaşadığı sıkıntıları aktardı.

Yıldırım, Bakan Şimşek ile yaptığı görüşmede esnafın sorunlarını dile getirme fırsatı bulduğunu belirtti ve bu sorunlara ilişkin kapsamlı bir dosyayı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriye Kaya’ya sunduğunu söyledi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, esnafın çeşitli konularda yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini şu başlıklarla sıraladı:

Lokantacı esnaflarımızın %1 ile giren KDV’yi % 10’la çıkış yapmaları

Zincir mağazaların her ürünü satmasının önüne geçilip, her ürün için ayrı iş yeri açmaları gerektiği,

Esnafımızın bozuk para sıkıntısı,

BAĞKUR ödedikleri için 7200’e takılan ve EYT’den yararlanamayan orta vadede Cumhurbaşkanımız tarafından sözü verilen prim günlerinin geri çekilmesi durumunu,

Geriye dönük artan Esnaf Kefalet Kredi faiz oranlarının tahsilinden vazgeçilmesini,

Esnaf kefalet kredilerinde sigortalı işçiye verilmemesi olayının kaldırılmasını,

Esnaf kefalet limitlerinin arttırılmasını ve faizlerinin düşürülmesini,

İnternet üzerinden satışlara düzenleme getirilmesini, Buradan sadece esnaf olanların satış yapabilmesini örneğin sadece galerici esnafın araba satmasını sadece emlakcı esnafların ev satabilmesi gibi. Bu konuyu daha önceki yıllar Maliye Bakan Yardımcımıza söylemiştir. Gayrimenkulde bu uygulama kısmen başladı.

Vergi dairesi ve SGK’nın borçlardan dolayı esnaflarımıza e-haciz için 100 bin altı için koyulmamasını ve esnafın önceden uyarılmasını,

POS komisyon oranlarının düşürülmesini,

Üretim yapan mobilyacı, terzi ve benzeri esnaflarımızın yanında çalıştıracakları çırakların sigorta ve maaşlarının hazineden karşılanmasını ve üretim yapan esnaflarımıza faizsiz kredi desteği verilmesi,

Devlet eli ile ticarete son verilmesi, Ticaretin esnaflarca yapılması, Devlet imkanı ile esnafla rekabet yapılmaması,  Öğretmen evlerinin, polis evlerinin ve belediyelerin işlettikleri lokanta, otel, fırın, taşımacılık ve benzeri tüm faaliyetlere son verilmesini talep ettik.

Esnafların çok zor günler geçirdiğini ifade eden Yıldırım, ” Esnaf kefalet takip oranlarında sürekli artış oluyor. Bu da esnafımızın zor günler geçirdiğinin en belirgin göstergesi. Esnaflarımız borçlarını ödeyemiyor demektir. Yine diyorum hayat pahalılığının tek sebebi hızla tekelleşen zincir mağazalardır. Alım güçleri ile, kendi aralarındaki anlaşma ile, stokları ile, 200’den fazla mesleğin satışını tek noktadan yapmalarından tüm sektörleri bitirip, tekelleşme yolunda hızla ilerleyen bu yapıya devletimiz izin vermemeli” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737