Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Zonguldak-Bartın kara yolunda otomobil ve traktör çarpıştı

Gündem Yayın: 11.09.2024 08:30
İhlas Haber Ajansı
Zonguldak-Bartın kara yolunda otomobil ve traktör çarpıştı

Zonguldak-Bartın kara yolunun Akyamaç Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında otomobil ve traktör çarpıştı. Kazada iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, gece saatlerinde meydana geldi. Çaycuma istikametinden Bartın yönüne seyir halinde olan R.Ç. yönetimindeki 67 DN 102 plakalı otomobil, yolda yavaş ilerlediği iddia edilen M.İ. idaresindeki 67 DE 174 plakalı traktöre sol arka taraftan çarptı. Çarpmanın etkisiyle traktör yoldan fırlayarak şarampole devrildi.

Kaza sonucu otomobil hurda yığınına dönerken, traktör ve otomobilin sürücüsü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık, jandarma, itfaiye ve bölge trafik ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazanın ardından yol güvenliği sağlandı ve trafik akışı kontrollü bir şekilde yönlendirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’ün En Büyük İhtiyacı Tasarruf’a Mı Takıldı?

Manşet Yayın: 11.09.2024 10:42
Karabük’ün En Büyük İhtiyacı Tasarruf’a Mı Takıldı?

AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Çamlık Antreman Sahası’na yapılacak olan  150 yataklı ek hastane binasının 2024 yılının,ikinci yarısında yatırım planına alınması için çalışmalara başladıklarını, ayrıca yapılacak hastaneye Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi de kurulacağını söylemişti.

Sağlık Bakanlığı’na devredilen Çamlık Antreman Sahası’na  150 yatak kapasiteli ek hastane   yapılması ile ilgili çalışmalardan ses seda yok. AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç daha önce yaptığı açıklamada, hastane binasının 2024 yılının ikinci yarısında yatırım planına alınması için çalışmalara başladıklarını, ayrıca yapılacak hastanenin içersinde Onkoloji Merkezi’nin de yer alacağını söylemişti. Yılın ikinci yarısını geçtiğimiz şu günlerde hastane binasının yapımı ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmazken, muhtemelen hastanenin de tasarruf tedbirlerine takılmış olabileceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz Şubat Ayında “Karabüklüler Onkoloji Hastanesi İstiyor” başlığı adı altında yaptığımız haber üzerine gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ali Keskinkılıç, 150 yatak kapasiteli ek hastane binasının 2024 yılının ikinci yarısında yatırım planına alınmak için çalışmalara başladıklarını söylemişti. Keskinkılıç açıklamasında Ek Hastane Binası için mahkeme süreci yaşandığını da  hatırlatmış ve şu açıklamayı yapmıştı.  “Mahkemeler nedeniyle ek binanın yapımı ile ilgili süreç gecikti, ancak davalar bitti saha Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Şimdi biz oranın 2024 yılının ikinci yarısında yatırım planına alınması için çalışmalara başladık. Biz orayı yatırım programına aldırdıktan sonra zemin etüdü ve proje çalışmaları başlayacak, ihale sürecinden sonra da hastanenin yapımına başlanacak.

Nüfus bakımından Karabük’e Onkoloji Hastanesi kurulması mümkün görünmüyor ancak bizim Çamlık Sahası’na yaptıracağımız 150 yatak kapasiteli ek hastane binasına Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi kurulacak bu merkezin kurulması ile birlikte Karabük’ün çok büyük bir sorunu da ortadan kalkmış olacak. Karabüklüler artık Ankara başta olmak üzere başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak. Kanserle alakalı tüm işlemlerini artık bu merkezde yaptırabilecekler.

Onkoloji (Kanser) hastaları için Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Kemoterapi hizmeti veriliyor. Ancak, Radyasyon Onkolojisi (Radyoterapi), Nükleer Tıp (Pet- CT), Girişimsel Radyoloji, Onkolojik Cerrahi gibi hizmetler için hastalar, Ankara başta olmak üzere Onkoloji Merkezleri’nin bulunduğu başka illere gönderiliyor. Ayrıca, Işın tedavisinin yapılabilmesi için gerekli fiziki koşulların mevcut binada sağlanması mümkün değil. Bunun için 1,5-2 m kalınlığında duvarları olan bir ünite oluşturmak gerekiyor. Yeni yapılacak hastane binasında gerekli fiziki koşulları sağlayarak, onkoloji tanı ve tedavi merkezi kurulacak”

KANSER HASTALARI UMUTLANMIŞTI

AK Parti Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç’ın “ek hastane binasına Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi kurulacak” şeklindeki açıklaması kanser hastalarını umutlandırmıştı. Nüfus yoğunluğuna bakılarak yapılan araştırmalarda kanser vakalarının en yoğun görüldüğü İller arasında yer alan Karabük’te  yapılacak 150 yataklı ek hastane binasına kurulacak olan Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi hastaların diğer İllere gitmesini büyük ölçüde önleyecekti.

Ancak gelinen süreçte 150 yataklı hastane binası yapılmayınca Onkoloji Tedavi ve Tanı Merkezi’nin kurulması da hayal oldu.

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455