Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Devletin Okulları Ticarethaneye Döndü..!

Karabük Yayın: 27.08.2024 15:23
A+ A-
Devletin Okulları Ticarethaneye Döndü..!

Okulların açılmasına az zaman kala çocuklarını anaokuluna kayıt yaptıracak olan veliler yüksek miktarda istenen aidatla karşı karşıya kaldı. Karabük’te bir anaokulunda velilerden başlangıç olarak temizlik malzemesi ücreti olarak 1.600,-TL istenirken, bu rakamın daha sonra her ay aidat olarak ödenmesi istendi.

 

2024-2025 Eğitim Öğretim dönemine az bir süre kala çocuklarını anaokuluna gönderecek velilerden  her ay  yüksek miktarda aidat istenmesi tepkileri de beraberinde getirdi. Çocuklarını anaokuluna kayıt ettirmek isteyen veliler, karşılaştıkları yüksek aidat ücretleriyle adeta şoke oldu. Karabük’te bir devlet anaokulunda, velilerden kayıt sırasında “temizlik malzemesi ücreti” adı altında 1600 TL talep edildi. Üstelik bu ücretin, başlangıç ödemesi olarak kalmayacağı ve her ay düzenli olarak aidat şeklinde ödeneceği belirtildi.

Veliler, kendilerini müşteri, öğretmenleri tahsildar ve okulları ticarethane olarak görmeye başladıklarını belirterek, “Okulların açılmasıyla birlikte bizi zor bir dönem bekliyor” ifadelerini kullandı.

Veliler, devlet okullarında böylesi yüksek ücret taleplerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, bu durumun eğitim sisteminde yaşanan ticarethane mantığını gözler önüne serdiğini ifade ettiler. Ücretsiz ve nitelikli eğitim bekleyen aileler, yüksek ücretlerin devlet okullarında dahi talep edilmesinin eğitimde fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirdiğini söyledi

Bir devlet anaokulunda bu kadar yüksek aidat talep edilmesi, birçok velinin ekonomik açıdan zorlanmasına sebep olurken, Veliler, “Devlete ait bir anaokulunda bu kadar yüksek aidat istenmesi kabul edilemez. Eğitim eşit olmalı, fakat bu fiyatlar nedeniyle bir çok aile çocuklarını anaokuluna gönderemeyecek. Maddi durumu iyi olan var, olmayan var. Eğitim herkesin hakkı” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yetkililerden bu konuda bir açıklama bekleyen veliler, bu tür uygulamaların devlet okullarına olan güveni zedelediğini belirterek, aidatların makul bir seviyeye çekilmesi ve herkese eşit eğitim imkânı sunulması çağrısında bulundular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Seyfettin Karaayvaz

    Yıllardır demokratik, laik, bilimsel, eşitlikçi, parasız eğitim diye kendilerini parçalayan öğretmenlere destek çıkmayanlar bugün eğitim sisteminden rahatsızlar. Geçmiş olsun diyeceğim ancak her zaman için telafisi mümkündür. Yeterki bizleri uyaranlara kötü gözle bakmayalım.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Düzce Milletvekili Öztürk’ten Alaplı ve Gümeli’ye ziyaret

Zonguldak Yayın: 27.09.2024 20:22
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Düzce Milletvekili Öztürk’ten Alaplı ve Gümeli’ye ziyaret

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, “Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında Alaplı ve Gümeli beldesine ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığını ziyaret ederek başlayan Öztürk, ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Öztürk, bazı sorunların çözümü noktasında devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Milletvekili Ercan Öztürk’ün programına Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun, AK Parti Alaplı ilçe yönetim kurulu üyeleri, İl Genel ve Belediye meclisi üyeleri ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yavuz eşlik etti. Milletvekili Öztürk, programının devamında Alaplı Kaymakamlığı, esnaf ziyaretleri, şehit ailesi ziyaretlerinin ardından Gümeli beldesini ziyaret etti. Öztürk, beldenin durumu hakkında sohbet etti

Belediye Başkanı Aytaç Tosun, Düzce AK Parti Milletvekili Ercan Öztürk’e her türlü desteği vereceği sözünü aldı. Başkan Tosun, yöreye ait hediyelerini ve 4 bin 120 yaşında ki ağacımızın el emeği ile yapılmış tablosunu hediye etti. Milletvekili Ercan Öztürk, beraberindeki heyetle birlikte Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal’ı da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455