Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Fikret Gökçe
Fikret Gökçe
Yayınlanma: 31 Temmuz 2024
A+ A-

YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜ VE ÇÖZÜM

66a9e1ac377b7YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜ VE ÇÖZÜM 

 

15 Temmuz Pazartesi günü dünürümün vefatı nedeniyle Amasra / Çakraz’dan Ankara’ya giderken E 5 karayolunda, Akyarma yakınlarında ortasından yırtılmış yarım bayrağımızı görmek yüreğimi sızlattı.

 

Ankara İl sınırı ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü sınırının bulunduğu bu bölgeden her gün yüzlerce aracın geçtiği, yerli yabancı binlerce insanın gördüğü bu utanç ve acı veren görüntüyü sosyal medyada paylaşarak ilgililerden bayrağın değiştirilmesini istedim ve ayrıca SÖZCÜ Gazetesi köşe yazarı Saygı ÖZTÜRK’e de gönderdim.

 

Sayın ÖZTÜRK, 16 Temmuz günü gönderdiği e-posta mesajında; ‘ Fikret Bey, Bölge Müdürlüğü ekipleri bayrağı kaldırdı, Bayrak direğinin bilgileri dışında dikildiğini bildirdiler. Ayrıca bayrağın kaldırıldığına ilişkin fotoğraflar da gönderdiler. Ben de sizi bilgilendirmek istedim. Duyarlılığınız için tekrar teşekkürler’ diyordu.

 

BAYRAK DEĞİŞTİRİLMEMİŞ, DİREĞİNİ BİLE SÖKMÜŞLER,

 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıl törenlerine katıldıktan sonra yine aynı yoldan, Ankara’dan Çakraz’a dönerken aynı noktada durdum ve değiştirildiğini düşündüğüm, yırtık bayrağımızın yerine takılan uygun, temiz bayrağımızı görmek istedim. Bırakınız bayrağı direği bile yerinde yoktu. Anlaşılan Orman İdaresi kolay bir yöntem seçmiş, direği bile yerinden sökmüştü. Orada sınır tabelaları ve bayrağımızdan başka  suyu akmayan güzel bir taş çeşme de bulunuyor, her tarafı yoğun ve diri çam ağaçlarıyla dolu bu bölgede güzel ve ortama yakışan bir bütünlük oluşturuyordu.

 

Bu ayıbın sorumluluğundan kaçan ve bayrak direğinin bilgileri dışında dikildiğini söyleyen Orman İdaresi’nden başka bu tabelayı ve bayrak direğini kim dikebilir, çeşmeyi kim yapabilir ? Orada bir yerleşim yeri yok ki… Üstelik o sınır noktasının 4 – 5 Km. ilerisinde Orman İdaresi’nin 4×4 arazi araçlarıyla donanımlı bir birimi de var.,

 

Bayrak bir devletin simgesi, bir milletin en kutsal sembolüdür.

 

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR,

TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR…

 

Bu davranış bana bir başka acı olayı anımsattı. IŞİD tehdit ve saldırıları sırasında 1000 yıldır Türk Askerinin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi terk edilirken bir su borusu taşır gibi askerlerin omzunda koşar adım kaçırılan bayrak direğinin görüntüleri ve Çözüm Süreci döneminde Güneydoğu İllerimizin valilerinin ‘lojmanlara bayrak asmayın, PKK tahrik oluyor’ talimatları gibi…

 

Yazık, çok yazık.

 

Fikret GÖKÇE

Kıbrıs Gazisi – Mak. Müh.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yazarın diğer yazıları