Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane dağları baharın renklerine büründü

Bahar mevsimiyle birlikte coğrafyasının yüzde 60’ını oluşturan dağlarının renkten renge büründüğü Gümüşhane’de Çimen Dağı eteklerindeki turnalarıyla, sarı çiçekleriyle, çayırlarıyla ünlü Cami Yurdu yaylası alabildiğince sarı renge büründü.
Doğaseverler için adeta bir cennet haline gelen Gümüşhane dağlarını karış karış gezen Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyeleri bu güzelliklerin en çarpıcı örneklerinden birinin yaşandığı Çimen Dağı eteklerindeki Cami Yurdu Yaylasına program düzenledi.
Kelkit çayının doğduğu yerlerden birisi olmasının yanında sularının bir kısmı Erzincan’a bir kısmı da Gümüşhane sınırlarına akan, bahar aylarında sarının tüm tonlarına bürünerek doğaseverleri büyüleyen Cami Yurdu Yaylasına gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Gümüşhane’den 21, Kelkit’ten 10 olmak üzere toplam 31 sporcu katıldı.
Araçlarla ulaştıkları Kelkit ilçesine bağlı Cemallı köyünden yürüyüşe başlayan grup Cami Yurdu mevkiine geldiğinde geniş alanlarda açan sarı çiçeklerin oluşturduğu manzara karşısında adeta büyülendi.
Yürüyüş boyunca sarı çiçekler ve papatyalarla bezenmiş yollarda ve patikalarda ilerleyen doğaseverler, bu anları ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti, yaylada çocuklar gibi eğlenerek, doğanın sunduğu bu güzelliklerin tadını çıkardı. Buradan Gürleyik köyüne ilerleyen sporcular 17 kilometrelik parkuru yağmur yağışı altında tamamladı.

“Gümüşhane’ye gelen herkese bu gruba katılmasını öneririm”
Rize’de görevliyken Gümüşhane’ye geçici görevle gelen ve GÜDAK ekibine dahil olarak Gümüşhane coğrafyasını keşfe çıkan Dr. Amin Fatu, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İlerleyen günlerde bir daha katılmak isterim. Gümüşhane’ye gelen herkese bu gruba katılmasını öneririm. Bu etkinlik o kadar güzel oldu ki yaylaya geldik sonra grupça dolaştık, eğlendik, birlikte yemek yedik. Harika yani” dedi.

“Görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer burası”
Gruba rehberlik yapan Fatih Arslan ise Kelkit ile Erzincan’ı bir sırt halinde ayıran 2 bin 400 metre rakımlı bölgenin turnalarıyla, sarı çiçekleriyle, çayırlarıyla meşhur olduğunu söyledi. Cami Yurdu veya Çimen Yaylasının özelliğini anlatan Arslan, “Buradan doğan derelerin bir kısmı Erzincan’ın Refahiye bölgesine akıyor diğer kısmı da Kelkit çayına doğru akıyor. Kelkit çayının doğduğu yerler diyoruz biz buralara. Bu bölgede özellikle sarı çiçekler açtığı zaman doğa severlerin özellikle Kelkit çayının doğduğu yerleri merak edenler için görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer burası. Tüm doğa severleri bu bölgeye özellikle bu mevsimde çiçeklerin açtığı zamanda gelmelerini tavsiye ediyoruz. Çiçekler Haziran’ın ilk haftası açıyor ve yaklaşık olarak Haziran’ın sonuna kadar o çiçekleri burada görmek mümkün” diye konuştu.

“Çok güzel, sarı çiçeklerin muhteşem olduğu bir yayla”
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut da Kelkit kanyonu üzerine bir parkur düzenlediklerini belirterek, “Kelkit Cemallı köyünden başladığımız parkur Çimenli Yaylası ve Cami Yurdu’na doğru devam etti. Gerçekten çok güzel, sarı çiçeklerin muhteşem olduğu bir yayla. Herkese tavsiye edeceğim bir parkur. Çok rahat ve güzel bir yürüyüş yaptık. Fakat biraz yağmura yakalandık. O da doğanın azizliği. Güzel bir yürüyüştü” ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şarampole devrilen cipin sürücüsü ölümden ağaç sayesinde kurtuldu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kar sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför, aracıyla şarampole devrildi. Takıldığı ağaç sebebiyle şarampole yuvarlanmaktan kurtulan şoför, korna çalarak yardım istedi. Bölgeye gelen gruplar tarafından kurtarılan şoför yara almadan kurtuldu.
Kaza, Mudurnu Taşkesti Karayolu Kavakaltı mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Yunus isimli şoför, 26 EP 003 plakalı cipiyle seyir halindeyken, kar yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildi. Devrildiği yerde bulunan ağaç, aracın yuvarlanmasını engelledi. Araçta mahsur kalan vatandaş, korna çalarak etraftan yardım istedi. Korna sesini duyan bir şoför durumu fark ederek 112 Acil Davet Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen gruplar, aracın yuvarlanmaması için halatla bağladıktan sonra sürücüyü araçtan çıkardı. Şoför talih yapıtı yara almadı.
Sürücü, ağaç sayesinde kurtulduğunu belirtti. Araç bulunduğu yerden vinç yardımıyla çıkarılırken kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.