Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü projenin toplantısı İspanya’da gerçekleştirildi

Kastamonu Yayın: 07.06.2024 12:30
İhlas Haber Ajansı
A+ A-
Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü projenin toplantısı İspanya’da gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” projesinin yönetim ara toplantısı İspanya’da yapıldı.

Kastamonu Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü İle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirlikleri Ortaklıkları projesinin yönetim ara toplantısı İspanya’daki Seville Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, proje yürütücüsü Doç. Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen ve Dr. Öğretim Üyesi Dilara Eylül Koç katıldı. Seville Üniversitesi’nden İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Antonio Navarro Garca, proje yürütücüsü Prof. Dr. Maria Rosario Gonzalez Rodriguez, Dekan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Filippo di Pietro, Prof. Dr. Africa Ruiz Gandara, Prof. Dr. Maria Carmen Diaz Fernandez, Prof. Dr. Maria Dolores Perez Hidalgo, Prof. Dr. Jose Manuel Gavilan, Prof. Dr. Domingo Martin Martin, Prof. Dr. Maria Angeles Borrueco Rosa ve Prof. Dr. Carlos Sanz, Stavanger Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Araslı ve Prof. Dr. Kai Victor Myrnes-Hansen katılırken Sannio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Biagio Simonetti ve Raffaela Ciuffreda yer aldı.

Proje ara toplantısının ilk gününde, Seville Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Turizm Fakültesi yönetimleriyle görüşülerek iki üniversite arasında değişim programı çerçevesinde yapılacak işbirliği hakkında konuşuldu. İkinci günde proje ortaklarıyla bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda, ev pansiyonculuğu eğitim modülüne ilişkin sertifika sınavının zamanı, uygulanma yöntemi ve süresi konuları ele alındı. Bir sonraki toplantının Ekim ayında Sannio Üniversitesi’nde (İtalya) gerçekleştirilmesine karar verildi. Üçüncü toplantıda dijital yemek kitabı için gerekli teknik detaylar görüşüldü. Seville Üniversitesi tarafından çekilen yöresel yemek tarifleri videoları izlenerek gereken düzenlemeler konusunda fikir birliğine varıldı. Dördüncü günde projenin sürdürülebilirliği konusunda, katılımcı memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılacak olan çalışma için gereken detaylar konuşularak kullanılacak ölçek kararlaştırıldı. Bir sonraki aşamada proje sonuçları ile yeni bir proje başvurusu fikri Prof. Dr. Biagio Simonetti tarafından dile getirildi ve bunun Ekim ayındaki toplantıda detaylandırılmasına karar verildi.

Proje toplantısının son gününde ise Seville Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Carmen Vargas Macias tarafından imzalanan katılım belgeleri katılımcılara verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Belen İlk ve Ortaokulu’nun Yüzde 45’i Tamamlandı

Manşet Yayın: 27.09.2024 11:23
A+ A-
Belen İlk ve Ortaokulu’nun Yüzde 45’i Tamamlandı

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Merkez İlçe’de inşaatı devam eden 16 Derslikli Belen İlk ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, çalışmaların belirlenen takvim içerisinde bitirilmesini isteyerek kolaylıklar diledi.

Okul inşaatı kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Okullarımızın en sağlam şekilde yapılmasını ve göz aydınlığı çocuklarımızın en güvenli binalarda eğitim alması olmazsa olmazımızdır. İl Yapım Programları kapsamında gerçekleştirilen Belen İlk ve Ortaokulu inşaatı hızla devam ediyor. İl Özel İdaremiz ile birlikte süreci aşama aşama yakından takip ediyoruz. Okul inşaatının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 45’e ulaştı. Eğitim Kenti İlimize yakışır bir okul inşa ediyoruz. Bu çalışmalarda emeği olan, eğitim ve öğretimi güçlendirme gayesinde olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455