Karabük'ün 100. yılında sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım, turizm konularında ulaşmak istediği vizyonu ortaya koymak amacıyla Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen "KARABÜK KENT VİZYONU 2037" adlı çalıştayda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, "Karabük’ümüzün gelecek vizyonu için “ben” ve “geçmiş” kelimeleri yerine “biz” ve “gelecek” kelimelerinin kullanımı önceliğimizdir" dedi.
Konuşmasında Karabük'ün İl oluşunun 29. yılını da kutlayan Çapraz; "Kentlerin geleceklerinin kurgulanmasında yol haritalarının belirlenmesi ve buna yönelik çalıştayların gerçekleştirilmesinin önemi artmaktadır. Bu nedenle, ortak değerlerin bir vizyon etrafında ele alınması, ortaya konulan stratejik hedeflerin taraflarca benimsenmesi ve stratejik iletişim yönetiminin doğru yapılması gerekmektedir. Bu düşüncelerle Odamız tarafından düzenlenen çalıştayımızda kent vizyonunu ortaya koyabilmek amacı ile; Karabük’ümüzün 100. Yılında, Nasıl Bir Karabük Görmek İstiyoruz? İlimizde Ekonomik Gelişmeyi Sürdürülebilir Kılmak Amacı ile Neler Yapmalıyız? Karabük’ümüzün Kalkınması Amacı ile Hangi Konulara Öncelik Vermeliyiz? sorularına cevap aramaktır.
Karabük’ümüzün gelecek vizyonu için “ben” ve “geçmiş” kelimeleri yerine “biz” ve “gelecek” kelimelerinin kullanımı önceliğimizdir. Bu kapsamda ilgili her paydaşımız tarafından mevcut durum analiz yapılarak geleceğe yönelik düşüncelerin, çözüm önerileri ile birlikte, ifade edilmesi önem arz etmektedir. Belirtilen düşüncelerin ve çözüm önerilerinin hedefe ulaşmasında toplumsal düzeyde farklılık ve farkındalık yaratması, bu amaçla ilin potansiyellerinin harekete geçirilmesi, kişiler ve ilgili paydaşlar arasında iletişim ve iş birliği ağının güçlendirilmesi ve sonucunda eylem planlarının uygulamaya alınması Karabük’ümüzün geleceği açısından değer taşımaktadır" dedi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Karabük’ün 100. Yıl Vizyonu kapsamındaki önceliklerinin
3 Nisan Günü’nün ülkemizde “Sanayi Günü” olarak tescil edilmesi, Kent imajı kapsamında yerel kültürel değerlerin mutlaka korunması ve kent simgesinin belirlenmesi, Filyos Limanı'nın konteyner limanı olarak hizmete alınması, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi'nin sürdürülebilir yeşil ekonomi kapsamında faaliyete geçmesi, Lojistik Merkezi'nin açılması ve demiryolu ulaşımı ile Filyos Limanı’na bağlanması, Çevre yolunun inşa edilmesi, Endüstri Melek Lisesi’nin çağın gerektirdiği şekilde modernleştirilerek kent ekonomisinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısının karşılanmasında öncü rol oynaması, Deprem riski gerçeği sebebiyle Karabük’ün akıllı kent kapsamında depreme hazırlanması olduğunu ifade eden Başkan Çapraz, "Karabük’ümüzün geleceğine ışık tutma ve yön verme konusunda gerçekleştirilen çalıştayımıza katılımlarından ve desteklerinden dolayı Sayın Mustafa YAVUZ Valimize ve siz çok kıymetli katılımcılara teşekkür ederiz. Yerelde Karabük’ümüz ve genelde bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması dilerim" dedi.