Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çapraz: “Ben” ve “Geçmiş” Yerine,  “Biz” ve “Gelecek” Diyeceğiz”

Manşet Yayın: 06.06.2024 15:15
A+ A-
Çapraz: “Ben” ve “Geçmiş” Yerine,  “Biz” ve “Gelecek” Diyeceğiz”

Karabük’ün 100. yılında sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım, turizm konularında ulaşmak istediği vizyonu ortaya koymak amacıyla Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen “KARABÜK KENT VİZYONU 2037” adlı çalıştayda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, “Karabük’ümüzün gelecek vizyonu için “ben” ve “geçmiş” kelimeleri yerine “biz” ve “gelecek” kelimelerinin kullanımı önceliğimizdir” dedi.

Konuşmasında Karabük’ün İl oluşunun 29. yılını da kutlayan Çapraz; “Kentlerin geleceklerinin kurgulanmasında yol haritalarının belirlenmesi ve buna yönelik çalıştayların gerçekleştirilmesinin önemi artmaktadır. Bu nedenle, ortak değerlerin bir vizyon etrafında ele alınması, ortaya konulan stratejik hedeflerin taraflarca benimsenmesi ve stratejik iletişim yönetiminin doğru yapılması gerekmektedir. Bu düşüncelerle Odamız tarafından düzenlenen çalıştayımızda kent vizyonunu ortaya koyabilmek amacı ile; Karabük’ümüzün 100. Yılında, Nasıl Bir Karabük Görmek İstiyoruz?  İlimizde Ekonomik Gelişmeyi Sürdürülebilir Kılmak Amacı ile Neler Yapmalıyız?  Karabük’ümüzün Kalkınması Amacı ile Hangi Konulara Öncelik Vermeliyiz? sorularına cevap aramaktır.

Karabük’ümüzün gelecek vizyonu için “ben” ve “geçmiş” kelimeleri yerine “biz” ve “gelecek” kelimelerinin kullanımı önceliğimizdir. Bu kapsamda ilgili her paydaşımız tarafından mevcut durum analiz yapılarak geleceğe yönelik düşüncelerin, çözüm önerileri ile birlikte, ifade edilmesi önem arz etmektedir. Belirtilen düşüncelerin ve çözüm önerilerinin hedefe ulaşmasında toplumsal düzeyde farklılık ve farkındalık yaratması, bu amaçla ilin potansiyellerinin harekete geçirilmesi, kişiler ve ilgili paydaşlar arasında iletişim ve iş birliği ağının güçlendirilmesi ve sonucunda eylem planlarının uygulamaya alınması Karabük’ümüzün geleceği açısından değer taşımaktadır” dedi.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Karabük’ün 100. Yıl Vizyonu kapsamındaki önceliklerinin

3 Nisan Günü’nün ülkemizde “Sanayi Günü” olarak tescil edilmesi, Kent imajı kapsamında yerel kültürel değerlerin mutlaka korunması ve kent simgesinin belirlenmesi, Filyos Limanı’nın konteyner limanı olarak hizmete alınması,  Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin sürdürülebilir yeşil ekonomi kapsamında faaliyete geçmesi, Lojistik Merkezi’nin açılması ve demiryolu ulaşımı ile Filyos Limanı’na bağlanması, Çevre yolunun inşa edilmesi, Endüstri Melek Lisesi’nin çağın gerektirdiği şekilde modernleştirilerek kent ekonomisinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısının karşılanmasında öncü rol oynaması, Deprem riski gerçeği sebebiyle Karabük’ün akıllı kent kapsamında depreme hazırlanması olduğunu ifade eden Başkan Çapraz, “Karabük’ümüzün geleceğine ışık tutma ve yön verme konusunda gerçekleştirilen çalıştayımıza katılımlarından ve desteklerinden dolayı Sayın Mustafa YAVUZ Valimize ve siz çok kıymetli katılımcılara teşekkür ederiz. Yerelde Karabük’ümüz ve genelde bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olması dilerim” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmanın yeni araçları hizmete girdi

Gündem Yayın: 27.09.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu Emniyet ve Jandarma teşkilatına tahsis edilen araçların 18 tanesi Düzce Jandarmasına verildi. Araçlar Düzcelilere tanıtılarak hizmete girdi.

Jandarma ve Emniyet teşkilatlarını güçlendirmek için Cumhurbaşkanlığı tarafından hafta sonu binlerce araç için teslim töreni düzenlendi. Anadolu’nun dört bir yanına gönderilen araçlardan Düzce İl Jandarma Komutanlığına da 18 araç gönderildi. Düzce İl Jandarma Komutanlığı bünyesine dahil edilen araçların Düzcelilere tanıtılması amacıyla Anıtpark meydanında program düzenlendi. Programa başta Düzce Valisi Selçuk Aslan olmak üzere il protokolü katıldı.

Programda konuşan Vali Selçuk Aslan araçların Düzce’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığımıza alınan araçların tanıtımı yapıldı. Bu araçların 18 tanesi de Düzce Jandarmamıza verildi. Bu araçların 14 tanesi SUV grubundan, 2 tanesi motosiklet ve 2 tanesi ise biri mobil karakol olmak üzere minibüs olarak geldi” dedi.

Otoyolda hizmet verecekler

Düzce’ye gelen araçların 15’inin Anadolu Otoyolu’nda hizmet vereceğini söyleyen Vali Aslan, “Türkiye’de yeni bir model olarak yakında hizmete girecek olan otoyol jandarması olarak kullanacağımız nitelikteki araçlar. Türkiye’de hazırlık çalışması bittikten sonra otoyollarımızda trafik ve asayiş işlemleri jandarma genel komutanlığımız tarafından icra edilecektir. Anadolu Otoyolu’nun 55 kilometrelik kısmı çift şerit olarak 110 kilometrelik kısmı otoyol jandarması araçları tarafından kontrol edilecek. Araç planlaması ile birlikte personel planlaması da yapıldı. 1 subayımız otoyol jandarma komutanlığını yürütecek. 41 astsubay, 16 uzman jandarma ve 35 uzman erbaşımız otoyol jandarma hizmetlerinde görevlendirildi. Jandarmanın trafik sorumluluğu olan 2 bin 925 kilometre yol ağında 2’si motosiklet olmak üzere 19 trafik jandarması timimiz ile vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermeye çalışılacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araçlar kortej yaptı.

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455