Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor

Manşet Yayın: 29.04.2024 23:15
İhlas Haber Ajansı
İŞKUR Müdürü Sarıçam iş birliği ziyaretlerini sürdürüyor

Karabük İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, istihdama katkı sunmak ve destekleri yerinde anlatmak amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor.
Yenice ilçesinde gerçekleştirdiği ziyarette iş gücü piyasasına yönelik teşvik ve desteklerin paylaşılması amacıyla iş arayan ve işveren arasında köprü vazifesi gören İŞKUR ile iş birliğinin artırılması için istişarelerde bulunan Sarıçam, istihdamı arttırmaya ve korumaya yönelik verilen teşvikler hakkında ilgili firma sahiplerine bilgilendirmelerde bulundu.

Firmaların üretim süreçleri ve istihdam olanakları hakkında da bilgi alan Sarıçam, “İlk ilçe ziyaretimizi Eskipazarımıza ve orada faaliyet gösteren firmalara yaptık. Şimdi Karabükümüze ekonomik gelişimine katkı sağlayan Yenicemize ve burada faaliyet gösteren işletmeleri yerinde ziyaret ederek yapalım dedik. Programlarımız çerçevesinde tüm ilçe ve işverenlerimizi ziyaret edeceğiz” dedi.
“İŞKUR olarak biz sahada olmayı önemsiyoruz” diyen Sarıçam, “Gittiğimiz yerlerde de istişare yapıyoruz. İşgücü piyasasını hareketlendirme adına, kurumumuz hizmetlerini daha etkin ve verimli yürütme adına çalışmalarda bulunuyoruz. Bu çerçevede İŞKUR olarak işe yerleştirme hizmetlerimizi, aktif işgücü programlarımızı ve işbaşı eğitim programlarımız anlatıyoruz. Bu sayede işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu işgücüne gerçek ve doğru işsiz vatandaşlarımızı bizden talebi olan işlere yerleştirmeye çalışıyoruz. Ziyaretlerimiz çerçevesinde kurum ve ilgileri arasında inşallah işgücü açısından daha hareketli bir ilişki ve iletişim kanallarını daha etkin ve verimli konuma getirmeye, ilimiz açısından oldukça önemli görüyoruz ve önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Toplu Taşıma Bayramda Ücretsiz

Manşet Yayın: 14.06.2024 14:23
Karabük’te Toplu Taşıma Bayramda Ücretsiz

Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı süresince toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağını duyurdu.

Karabük Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada, “Bayramda hemşehrilerimizin rahat ve kolay bir şekilde sevdiklerine kavuşabilmeleri için toplu taşımayı ücretsiz hale getirdik. Amacımız, bayramın manevi havasını birlikte yaşamak ve trafik yükünü hafifletmek” dedi.

Ücretsiz toplu taşıma hizmeti, Bayramın birinci günü olan 16 Haziran pazar günü başlayacak Bayramın üçüncü günü olan 19 Haziran Salı günü sona erecek. Vatandaşlar, bu tarihler arasında belediyeye ait otobüs ve minibüsleri ücretsiz olarak kullanabilecek.

Vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür sosyal belediyecilik hizmetlerinin devam etmesini beklediklerini ifade etti. Karabük Belediyesi’nin bu anlamlı jesti, özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde vatandaşlara bir nebze olsun rahat nefes aldırmayı amaçlıyor. Uygulama sayesinde, bayram ziyaretleri daha kolay ve erişilebilir hale gelecek.

Karabük Belediyesi, tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni etti.