Yusuf Korkmaz tarafından
05 Şubat, 2024 13:41 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Aldeğirmen Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Safranbolu ilçesinde yapılan Aldeğirmen Barajında çalışmalar devam ediyor.  Baraj bittiğinde  14 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlanacak.

Çalışmaları devam eden Karabük Aldeğirmen Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 14 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak ve Filyos Havzası taşkınlardan korunacak. Baraj Menbasında bulunan temelden 44 metre yüksekliğinde olan tersip bendi imalatları tamamlandı. Sağ sahilde sıyırma kazıları, ankraj imalatları ve 145.000 metrekare kaplama imalatının 30 000 metrekaresi tamamlandı. Beton kaplama imalatları, vana odası ve kret ulaşım yolu kazı çalışmaları ayrıca, gövde sıyırma kazı imalatları devam ediyor. Temelden yüksekliği 58 metre ve su depolama kapasitesi 24.20 milyon m3 olan Karabük Aldeğirmen Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 19 milyon 522 bin 602 TL katkı sağlanması hedefleniyor. (Yusuf Korkmaz)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de tırcılar bayramı sırada geçirdi

Artvin’in Sarp Hudut Kapısı’ndan geçmek için bekleyen tır şoförleri, Ramazan Bayramı’nı tır kuyruğunda geçirdiler.
Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Artvin’deki Sarp Hudut Kapısı’ndan geçerek ihracat yüklerini teslim edecekleri adreslere götürmek için yola çıkan tır şoförleri, Ramazan Bayramı’nı tır kuyruğunda geçirmek zorunda kaldılar.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen tır şoförleri, tır parklarının dolmasıyla Karadeniz kıyı yolunda yer alan yol kenarlarına sağlı sollu park ederek sıralarını beklemeye başladılar.
Sıralarının kendilerine gelmesini bekleyen tır şoförleri, Ramazan Bayramı’nı tır kuyruğunda, ailelerinden uzak geçirdiler.
Telefonla ailelerini arayan ve hasret gideren tır şoförleri, sıranın bir an evvel kendilerine gelmesini beklediler.

Ailemle telefonla bayramlaştık
15 yıldır tır sürücülüğü yapan Aziz Hasanoğlu şunları söyledi: "Bu bayramı da yollarda geçiriyorum. 40 gün evimden farklı kalacağım. Kapılarda biraz sıralar süratli ilerlese yeterli olur. Ben Hopa’da sıradayım. Ailem Denizli’de, telefonla bayramlaştık. Ailemi en son 15-20 gün evvel gördüm. Sıkıntı bir meslek lakin mecburen yapmak zorundayız. Çocuklar okuyor, mesken kredisi var, mecbur çalışmalıyız."

Tırcının bayramı seyranı olmaz
Yaşar Kocar ise şunları söyledi: "35 yıldır tır sürücüsüyüm. 3 gündür tır kuyruğunu bekliyorum. Aile hasreti çekiyorum. Tırcının bayramı, seyranı olmaz. Ailemle ayda bir görüşüyorum.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.