Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Akay: “Aile Bakanı Aklımızla Alay Etmiş”

Manşet Yayın: 15.01.2024 12:54
Akay: “Aile Bakanı Aklımızla Alay Etmiş”

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a bütçe görüşmelerinde sorduğu sorulara verilen cevaba tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Karabük Milletvekilli Cevdet Akay’ın bütçe görüşmeleri sırasında sorduğu sorulara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan cevap geldi.

22 Kasım 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında sorular yönelten Milletvekili Akay’a Bakan Göktaş’tan çarpıcı yanıtlar geldi.

 BAKAN 20 MİLYON LİRA’NIN HANGİ STK’YA GİDECEĞİNİ AÇIKLAMIYOR

Bakan Göktaş’a 2024 yılında yapılacak olan 20 milyon 344 bin liranın hangi Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara transfer edileceğini soran Milletvekili Akay’a herhangi bir kuruluşa transfer yapılmayacağını ileten Bakan Göktaş’a tepki gösteren Milletvekili Akay, “Komisyon toplantısında bizlere yaptığı sunumda 19 sivil toplum kuruluşuna protokol yaptıklarını ve protokol çerçevesinde de çeşitli harcamalar yapıldığını ifade etmişti. Fakat tarafıma iletilen yazılı cevapta herhangi bir STK’ya transfer yapılmayacağını iletmiş. Sayın Bakan’ın verdiği cevapta adeta aklımızla alay etmiş” dedi.

KAÇAN VEYA KAÇIRILAN ÇOCUKLARIN VERİLERİNİ YAZILI OLARAK AÇIKLAYACAĞIM DEDİ, MİLLETVEKİLLERİNDEN RAKAMLARI KAÇIRDI

Yetiştirme yurtlarından kaçan veya kaçırılan çocukların akıbetini soran Milletvekili Akay’a yanıt vermekten kaçan Bakan Göktaş, komisyon toplantısında istatistiki bilgileri yazılı olarak göndereceğini söylemesine rağmen istatistiki bilgileri paylaşmadı.

Duruma tepki gösteren Milletvekili Akay, “Sayın Bakana net bir soru sorduk, Sayın Bakan bize gerçekleri söylemek yerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi göndermiş. İstatistiki bilgileri göndermeyecekseniz neden göndereceğim diyorsunuz Sayın Bakan. Bu yapılan doğrudan TBMM’nin denetim mekanizmasını bypass etmektir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da amatör maçta kavga: Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi

Gündem Yayın: 19.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Amasya’da amatör maçta kavga: Sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi

Amasya’da oynanan bir amatör lig futbol maçında sahaya çöp kovası atıldı, futbolcular birbirine girdi. Sahalarda istenmeyen görüntüler kameralara yansıdı.

Merzifonspor ile Suluova Sebatspor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) play-off maçının son anlarında saha karıştı. Suluova Sebatspor maçın uzatma dakikalarında peş peşe 2 gol bularak galip geldi.

İlk gol sonrası sevinen futbolcuların üstüne tribünden pet şişeler atıldı. Öfkelenen bir taraftarın tribünden sahaya çöp kovası da fırlattığı görüldü. İkinci golün ardından maçın bitiminde de iki takımın futbolcuları arasında yaşanan tekmeli, yumruklu kavgalar yine kameralarca kaydedildi. Stadyum görevlileri, teknik heyetler ve polis olayları sakinleştirmeye çalıştı.

Paylaş: