Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Belediyesi  Özel Tasarımlı Duraklar Üretiyor

Manşet Yayın: 15.01.2024 11:30
Safranbolu Belediyesi  Özel Tasarımlı Duraklar Üretiyor

Safranbolu Belediyesi halka kaliteli, hızlı ve ekonomik hizmetler sunabilmek için otobüs duraklarını kendi atölyesinde kendi imkânlarıyla üretiyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse göreve geldiği andan itibaren, halkın parasının tek bir kuruşunu bile israf etmeden, üreten ve sosyal Belediyecilik anlayışla çalışacaklarını belirtmişti. Bu noktada Safranbolu Belediyesi her alanda üretim yapmaya ve ürettiği ürünleri halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyelerde aktif bir çalışma performansı sergileyen Safranbolu Belediyesi ekipleri şehrin dokusuna uygun tasarımlarda duraklar üretmeye başladı. Üretilen özel üretim duraklar ihtiyaç duyulan noktalarda Safranbolu halkı ile buluşturuluyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz şantiyemizde yer alan atölyelerde otobüs durakları üretiyor. Bu ürünleri satın almak yerine yapılan üretimle maliyeti azaltarak ve elde kalan gelir halka alternatif konularda hizmet olarak sunuluyor. Bu sayede kamu kaynaklarını göreve geldiğimiz an söz verdiğimiz gibi verimli bir şekilde kullanıyor, israfın önüne geçiyor, üreten belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmaya gayret ediyoruz. Belediyemizin 1. katında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü karşılar vatandaşlarımızı. Şöyle der o sözde; ‘’Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’’ İşte biz atamızın bu sözlerini hedefimizden ayırmadan Safranbolu halkımıza hizmet ediyoruz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

SAAA 1

4 kişi görüş bildirdi

  1. […] Safranbolu Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Halkın ihtiyaçları doğrultusunda üretilen projelerden, toplum yararına oluşturulan destek programlarına kadar birçok konuda hizmet sunan Safranbolu Belediyesi, çölyak hastaları için glütensiz gıda paketi desteği verecek. Çölyak hastaları, tanısı konulan hastalıkları ile ilgili sağlık raporlarını göstermek koşulu ile 17-26 Ocak tarihleri arasında Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı’na kayıt yaptırarak glütensiz gıda paketi desteklerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. […]

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasya’da büyükbaş hayvana vahşet: 5 gözaltı

Gündem Yayın: 18.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edildiği ortaya çıktı. Vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında 5 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin yayıldığı sosyal medyada infiale yol açması üzerine jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı.

Amasya Valiliği: “Adli tahkikat başlatıldı, gerekli idari yaptırım uygulanmakta”

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “17 Mayıs 2024 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildiği iddia edilen, büyükbaş hayvana eziyet edildiğine dair görüntülere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın bilgileri doğrultusunda, konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüpheliler İ.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarında gerekli adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce ilgili mevzuatlar doğrultusunda, işletme ve şüpheliler hakkında gerekli idari yaptırım uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

“Olaydan dolayı üzgünüz”

Tesisi işleten şirketin avukatı Mehmet Akif Aydın, “Olaydan dolayı üzgünüz. Yıllardır faaliyet gösteren bir işletmedir. Hiçbir şekilde böyle bir durumla karşılaşılmış değildir. Bu yaşanan olayın da nasıl olduğu, geliştiğiyle ilgili açıklama yapacağız. Üzücü ve yaşanmasını kimsenin istemeyeceği bir olay” açıklamasında bulundu.

İşletmede 5 ay önce de bir boğanın saldırması sonucu bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Aydın, “3, 4 ay önce yine burada bir iş kazası meydana geldi. Bir hayvanın işçimize çarpması sonucu işçimiz hayatını kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlaşmayı tamamlamıştık. Ama böyle bir olay meydana geldiği için şu an bekletiyoruz. İşçilerimizin o olaydan dolayı da psikolojisi biraz etkilenmiş durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup işçilerin üstüne gelmesiyle bir anlık olay meydana geldi” diye konuştu.