Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

HEM SİNSİ HEM FIRSATÇI..!

Manşet Yayın: 08.01.2024 10:51
HEM SİNSİ HEM FIRSATÇI..!

Bölge genelinde yaşanan sel felaketlerinin ardından selden mağdur olan ev ve işyerlerinin zararlarını bir nebze karşılamak amacıyla AFAD vasıtasıyla yardımlar yapılıyor ve yapılmaya da devam ediyor.

Karabük merkez ve ilçelerinde sel felaketinden zarara uğrayan işyerleri ile ilgili hasar tespit raporları çıkarılmış ve bu raporlar doğrultusunda da zarar gören işyerlerinin gerekli belgeleri göstermeleri karşılığında da doğan zararın bir kısmı AFAD vasıtasıyla işyeri sahiplerine teslim ediliyor. Ama işyeri selden zarar görüp belge sunamayan işyerleri de dağıtılan yardımlardan yararlanamamışlar.

Bu durumu fırsata çevirmek isteyen uyanık işyeri sahipleri de çok fazla bir zararı olmadığı halde zarar gördüm diye afaki rakamları rapor ederse bunu da kanıtlamak zorunda kalıyorlar. Kanıtlayamayınca da haliyle sağı solu devreye sokmaya çalışıyorlar.

Bu örneklerden biri de maalesef Karabük’te yaşanmış.

Rivayet o ki;

Siyaset ve cemiyet hayatı içinde bulunan bir iş insanı; selden zarar gördüm diye rapor veriyor, verdiği rapor karşılığında da AFAD bu iş insanına ödeme yapmak istiyor. Bu iş insanı selden zarar gördü diye raporuna belirttiği makinaları sattığını söylüyor. Fatura yok, belge yok ama ben paramı isterim diyor. AFAD yetkilileri bu şartlar altında bu parayı ödeyemeyeceklerini söylese da fırsatçı iş insanı hatrı sayılır kişileri devreye sokarak bu paranın tahsil yoluna gitmek istemiş ama nafile…

İşin daha da garibi bu gözünü para bürümüş arkadaş adım ona bu hatrı sayılır kişi ya da kişilerle işleri daha da büyüterek; selden zarar görenler için artan bütün paraya da talip olmuş. Hele ki; bu hem sinsi hem de fırsatçı arkadaş artan bütün parayı alın size buradan yüzdelik dilim de vereyim demiş.

Bu fırsatçı iş insanı bir anlamda devletin parasına adeta çökmek istemiş.

Olaya bakın…

Durum ayyuka çıkınca da pirince giderken eldeki bulgurdan da olmuş…

Ve bu arkadaş için bugünlerde tekrardan siyasete girmek gibi bir düşünce oluşmuş,

Siyasetteki yeni adresi neresi olacak ve bakalım sıralamayı beğenecek mi?

Çarşı biraz karışacak gibi duruyor,

Bekleyip göreceğiz…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Eflanispor BAL için mücadele edecek

Manşet Yayın: 18.05.2024 18:32
İhlas Haber Ajansı
Eflanispor BAL için mücadele edecek

Karabük 1. Amatör ligde şampiyon olan Eflanispor 19 Mayıs Pazar günü Bölgesel Amatör Lig (BAL) Play Out maçında Safranboluspor ile karşı karşıya gelecek.

Eflanispor Kulüp Başkanı İrfan Topçu, 19 Mayıs pazar günü oynanacak olan Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçında hedeflerinin galip gelerek BAL’a çıkmak olduğunu ve tüm spor severleri maça davet etti.

Son iki sezondur futbol anlamında Karabük’e renk kattıklarını ve başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Başkan Topçu, “İlk senemizde A Takımımız ile Play-Of yarı finali, U18 takımımız ile yerel ligde şampiyonluk yaşayıp Sinop’ta düzenlenen U18 Türkiye şampiyonasına katıldık. Şampiyonada Kastamonu Özel İdareyi yenerken, Samsun Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olduk ve turnuvayı tamamladık. İkinci senemizde ise A takımımız ile şampiyonluk yaşarken U18 takımımızla yerel ligde 1 gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdık. Tabiki şampiyonluktan gerisi bizi başarılı saymaz. Gönül isterdi ki diğer alt yaş kategorilerinde de liglere katılalım ama maalesef bu sene olmadı. İnşallah önümüzdeki senelerde olacaktır. Amatör takımlar sponsorları ve şahsi destekçileri var ise ayakta kalırlar. Bu sebeple ana sponsorlarımız sezon başından beri bizlerden desteğini esirgemeyen tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Sezon başında koyduğumuz Amatör lig şampiyonluk hedefine ulaştık. Sıradaki hedefimiz Bölgesel Amatör Ligi Play Out maçını yenerek BAL’a yükselmek. Ben teknik ekibime ve futbolcularımıza inanıyorum ve güveniyorum. Bu hedefimizi de gerçekleştireceklerdir. BAL Play Out maçı zorlu ve keyifli bir maç olacaktır. Rakibiz Safranboluspor Bal liginde Karabük çapında iyi puan topladı. Ligi 8. sırada bitirdiler Kendileri tebrik ederim. Zorlu bir sezonu başarılı bir şekilde tamamladılar. Yarın oynayacağımız maçta tüm spor severleri bu zorlu müsabakada takımımıza destek vermeye bekliyorum” dedi.