Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARABÜK’ÜN KAYBETTİĞİ KENT RUHU ÖZEL BİR GECEDE GERİ DÖNDÜ!

Manşet Yayın: 29.11.2023 11:45
KARABÜK’ÜN KAYBETTİĞİ KENT RUHU ÖZEL BİR GECEDE GERİ DÖNDÜ!

Şehirlerin de ruhu vardır. O ruh şehirde  yaşayan insanların oluşturduğu anlamlar bütünüdür. Şehirlere ruh kazandıran, medeniyeti ve kültürüdür.

Kültür ise; bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan, geçmişten günümüze  değişerek devam eden, kendine özgü, sanatı, inançları, örf ve adetleri, anlayış ve davranışları ile onun kimliğini oluşturan yaşayış ve düşünüş tarzıdır.

 

Mekânların anlam kazanması insanların değerleriyle orantılıdır! Karabük’e de anlam kazandıran değerli isimler elbetteki var. Bu cumhuriyet kentine, gönül vermiş, ekmeğini yemiş, suyunu içmiş çok kıymetli aydın insanlarımızla gurur duyuyoruz.

Bunlardan biri de Karabükün öz evladı, çok değerli devlet adamı Sn. Şinasi Altıner.

 

Geçtiğimiz hafta sonu, Yenişehir Büyük Kulüp’te, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız Sn. Şinasi Altıner’in kızı Ayşe Beril Altıner tarafından yazılan “Hayal Varsa” kitabının tanıtım organizasyonu vardı. Organizasyonu canlı olarak, Kuşadasından, BRTV den izledim. Daha sonra videosunu da dikkatle bir kez daha seyrettim.

 

Geçen yıl, gazetemdeki bu köşede ilk kaleme aldığım yazılardan biri Karabük’le ilgiliydi. “Ruhunu Kaybetmiş Bir Kentin Dünü Bugünü, 60 lı Yıllardan Bugüne Karabük” başlıklı yazımı mutlaka okuyanlarınız olmuştur. Okumayanlar için yazı; gazetenin internet sitesinin yazarlar arşivinde mevcut.

 

Pazar gecesi, bu muhteşem organizasyonun Karabük’e kazandırdığı çok önemli bir şeyi büyük bir heyecanla farkettim! Karabük’ün kaybettiği kent ruhuna tekrar kavuştuğunu düşünüyorum. Organizasyona katılanlar ve TV den izleyenler bana hak vereceklerdir.

 

Karabük’te görmek istediğimiz tablo budur işte. Umarım bu tür organizasyonların devamı gelir.

Emeği geçen, geceye katılan, söz alıp duygularını dile getiren, katkı veren herkesi can’ı gönülden kutluyorum. Bu kusursuz organizasyona ev sahipliği yapan Sn.Gürbüz Tücel bey’e, Organizasyonu düzenleyen, sunumunu yapan, şehrimizin kıymetli insanlarını biraraya getiren BRTV nin Yönetim Kurulu Başkanı, Karabük sevdalısı Sn.Mehmet Çetinkaya’ya sonsuz teşekkürler.

 

Ne kadar ilginç değil mi? Bir kitabın lansmanı için düzenlenen bu güzel gece Karabük’ün kaybettiği ruhuna yeniden kavuşmasına vesile oldu. Karabük için bu gecenin bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum. Artık çok kıymetli bir valimiz de var. Sıcak, samimi gerçek bir devlet adamı. Yıllar sonra, özlediğimiz valiye nihayet kavuştuk. Valimiz Sn.Mustafa Yavuz beyin konuşmasını dikkatle dinledim. Samimi, içten ve duygu dolu bir konuşma yaptı.

Sn. Çetinkayanın duayen bir gazeteci olarak çok önemli bir misyon üstlendiğinin de farkındayız. Karabük için emeği çok büyük.

 

Yıllar sonra, özel bir gecede kendisini gösteren bu ruhu yaşatmak hepimizin görevi.

Yerel basınımızın değerli yöneticileri ve emekçileri; sizler bu kentin gözü kulağısınız. Uyum içerisinde, el birliğiyle kentimizi hakettiği yere taşımak için sizlere de  görev düşüyor.

 

“Mekânların anlam kazanması insanların değerleriyle orantılıdır!”

Güzel günlerin özlemiyle, doğup büyüdüğüm Karabük’üme değer katan, herkesi saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar

  1. Halil İbrahim Çuvadar

    Sayın yazar hakan Tucer i takip ediyorsanız,bu konuda sizin gibi düşünmüyor.çünkü rahmetli Karabük e ihanet etmiş. Karabük Demir Çelik fabrikalarının kapanması için elinden geleni yapmış.bunu bizzat o tarihlerde Ankara yı ziyaret edenlerden bende duymuştum.böyle bir kişi hakkında kendi kızının objektif bir kitap yazması ne derece doğru olabilir, kendisi Karabük ün kaderi ile oynamış bsksanıza Kardemir kapatılsaydı tekrar açılabilirmiydi.onun için bu olay Karabüklülere hiç bir anlam ifade etmiyor.yok hükmünde ,kızı kendi reklamını yapıyor.şimdimi aklına gelmiş Karabük.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KYGM Spor Oyunları Futbol Türkiye Finalleri başladı

Spor Yayın: 20.05.2024 20:36
İhlas Haber Ajansı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından düzenlenen Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Spor Oyunları Futbol Türkiye Finalleri Samsun’da başladı.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda yapılacak olan karşılaşmalar sonunda Türkiye şampiyonu belli olacak. Final grubunun açılış seremonisi İlkadım Suni Çim Saha’da yapıldı. A Grubu’nda Kocaeli, Diyarbakır, Karaman, Ağrı ile B Grubu’nda Yozgat, Ardahan, Kastamonu ve Manisa olmak üzere 8 takım şampiyonluk için mücadele verecek.

Karşılaşmalar 20-25 Mayıs 2024 tarihleri arasında oynanacak.

Paylaş: