Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

EMPERYAL GÜÇLERİN HEDEFİNDE OLMAK İSTEMİYORSAK !

Manşet Yayın: 16.11.2023 13:35
EMPERYAL GÜÇLERİN HEDEFİNDE OLMAK İSTEMİYORSAK !

Yeniden şekillenen bu acımasız dünya düzeni bizlere gösterdi ki, milletlerin  varlıklarını sürdürebilmeleri için güçlü ve caydırıcı bir orduya sahip olmaları gerekiyor. Doğa’nında kanunu bu değil mi? Zayıf olan güçlü olana yem olmaya mahkumdur.

Gazze’de gözümüzün önünde yaşananlar bunun en acı kanıtı. Bir avuç savunmasız insan ve küçük bir toprak parçası için emperyal çakallar bütün güçleriyle salyalarını akıtarak nasılda vahşice saldırıyor.

 

Etrafımız ateş çemberi! Başta ABD olmak üzere, küresel güçlerin bizimle ilgili kirli planları olduğunu biliyoruz.

Güçlü bir orduya sahibiz. Savunma sanayiinde son yıllarda çok güzel atılımlar yaptık. Ordumuz giderek daha da güçleniyor. Fakat bu yeterli değil! Türk devletlerinin, ekonomik, siyasal ve askeri güç birliği hayati önem arzediyor. Türk Devletler teşkilatını 2009 yılında kurmuştuk. Bu yönde güzel gelişmeler de var.  Özellikle, askeri güç birliği ile ortak ordu kurma çabalarımızı hızlandırmak, buna yoğunlaşmak zorundayız

 

Bakınız, Türk birliğinin tarihte ne güzel  örnekleri var. Türkler boylar halinde yaşıyordu ve boy birliği sağlandığı zaman Türk birliği de sağlanmış oluyordu. Hun ve Göktürklerde “yükselen güce itaat etme” anlayışı vardı.  Yükselen gücün çatısı altında birleşme anlayışı hakimdi. Günümüzde Türk dünyasının yükselen gücü,  lider ülke Türkiye dir. Türkiyenin liderliğinde her anlamda çok güçlü bir teşkilat tam manasıyla oluştuğunda tüm dengeleri lehimize değiştirecektir.

 

Türklerin bilinen tarihi içerisinde, milattan Önce 209-174 yılları arasında Büyük Hun İmparatorluğu’nu yöneten Mete Han zamanında Türk birliği gerçekleşmişti.

1.Göktürk Devleti döneminde Mukan Kağan zamanında 553-571 yılları arasında, 2. Göktürk döneminde ve Kapgan Kağan döneminde de Türk birliği gerçekleşmişti. Avrupa tarafına baktığımızda Attila zamanında bozkırdaki Türk kökenli halkların birleştiğini görüyoruz. Kazakistanın batısından Avrupa’ya kadar tüm Türk kökenli halklar bir araya gelmişti. İnanıyorum ki, tarih olumlu anlamda tekerrür edecektir.

 

Türk birliği; Köken itibarıyla, Türk olan, özerk yönetimlerde ve başka ülkelerde yaşayan Türk topluluklarının, kısaca Türk Dünyası’nın tek çatı altında toplanmasını ve örgütlenmesini ifade eden siyasi bir kavramdır.

Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistanla birlikte 6 ülkeyi kapsar.

Turan; Türklerin Orta Asya’daki en eski yurtlarına İranlıların verdiği addır. Aslında

Turan, yeryüzündeki tüm Türklerin; ülkü olarak benimsedikleri, bütün Türkleri birleştirerek kurulması düşlenen devletin adıdır.

 

Türkiye Yüzyılı”nda Türkiyenin gerçekleştirebileceği büyüme ve güçlenme, Türk ülkeleri arasındaki işbirliğini çok üst seviyelere yükseltebilir. Türk Devletleri Teşkilatı’nı; siyasi, ekonomik, ASKERİ ve kültürel bir birlik haline getirebilir.

 

Dünya’da, bugün mevcut olan Avrupa Birliği, Arap Birliği gibi çeşitli birliklerde olduğu gibi, Türk Devletleri Teşkilatı da zamanla,Türk Birliği adıyla dünyanın önemli ve etkin uluslararası örgütlerinden biri olarak doğabilir.

İşte o vakit Türk yüzyılından gururla sözedebiliriz.

İşte o zaman, Türkiye Yüzyılı’nın Türkün Yüzyılı, Türk Birliği’nin ise, küresel çapta etkin bir barış gücü haline dönüşmesi, ömürlerini Türk Yüzyılı için harcamış bütün Türk Dünyası sevdalılarını sevindirecektir., Yıllardır beklenen umutlar gerçekleşecektir.

 

Ne pahasına olursa olsun bu sevdadan vazgeçemeyiz. Rusya, Çin, ABD, AB, İran, İsrail… Bunlar Turan birliğini engellemek için her yolu deneyeceklerdir.

Fakat, tek bir gerçek var. Türk yüzyılı Turan’sız mümkün değil!

 

Karabağ savaşında, Türkün gücünü tüm dünyaya gururla gösterdik. Son gelişmeler, gücümüzü bundan sonra da göstereceğimizin işaretidir.

 

Turan engellenemez! Emperyal güçlerin oyuncağı olmak istemiyorsak, yeniden şekillenen dünya düzeninde en güçlü şekilde yerimizi almak zorundayız. Bununda formülü bellidir. Yaşanabilir ve adil bir dünya düzeni “Büyük Türk Birliği” ile mümkün olacaktır.

 

İlyas Erbay

[email protected]

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkent EDAŞ Kastamonu’yu bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Kastamonu Yayın: 14.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Başkent EDAŞ Kastamonu’yu bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

Başkent EDAŞ, Kastamonu’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü.

Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Kastamonu’da yılın ilk 3 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Şirket, Kastamonu’da hizmet verdiği 4 bin 873 trafo ve 21 bin 944 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Yapılan açıklamaya göre, daha aydınlık bir Kastamonu için Merkez, Devrekani, Seydiler, Ağlı, Araç, İhsangazi, Çatalzeytin, Bozkurt, İnebolu, Abana, Doğanyurt, Taşköprü, Hanönü, Tosya, Cide, Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı, Daday ve Küre ilçelerinde 2 bin 259 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 10 pano ile 17 trafo ve 41 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 798 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Şirket, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu’da hizmet verdiği 317 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 500 metrelik yeni kablo döşeyen şirket ekipleri, bölgede 5 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 1 adet pano montajını da tamamlandı.

Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile şirket 2024 yılının ilk 3 ayında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi.

Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan şirket, baskentedas.com.tr, Başkent 186 Mobil Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Toroslar EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Şirketin, Kastamonu’da bakım ve yatırım çalışmalarına devam edeceği belirtildi.