Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ADALETİNİZİ SEVSİNLER….!

Manşet Yayın: 15.11.2023 10:16
ADALETİNİZİ SEVSİNLER….!

Anayasamızın 10. Maddesinde eşitlik ilkesi, ” Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve benzeri sebeplerle, ayrım gösterilmeksizin, yasa önünde eşittir” diyor.

Söylem çok güzel.

Peki uygulaması güzel mi?

Herkes yasa önünde eşit mi?

Herkes, bu eşitlikten nasibini alabiliyor mu?

Zenginle fakir, güçlüyle güçsüz, bu ilkeden aynı ölçüde yararlanabiliyorlar mı?

Ülkeyi yönetenler, hak, hukuk, adalet kavramından uzaklaştıkça toplumda güvensizliğin hızla arttığını göremeyecek denli körler mi?

Bu ülkede insanlar, her sabah yeni yeni adaletsizliklere uyanıyorlar.

Neresinden başlayalım.? Örneğin, emekli maaşlarında adaleti bulmak olanaklı değil. Adaletsizlik diz boyu. Dünyanın en dahi matematikçisi bile, en düşük emekli maaşı 7500 lira denilip, %25 zam yapılınca yine 7500 lirada kalınmasının açıklamasını yapamaz.

Adam, zor bela emekli olmuş. 7500 lira maaş bağlanmış. Ev kirada, çocuk okulda, kömürün tonu bilmem kaç liraya çıkmış, elektrik fiyatları cep yakıyor, ulaşım ha keza… Sonuçta maaş yetmiyor.

Böyle bir yurttaşın önünde yapması gereken üç şık var.

Birincisi hırsızlık yapmak, ikincisi dilenmek, üçüncüsü de az paraya da olsa tekrar çalışmak.

Emeklilileri ekonomik olarak biraz rahatlatalım, mantığıyla, seyyanen bir kez ikramiye verelim kararı almış, beyler, paşalar. Çok güzel. İnsanların gönencini biraz olsun rahatlatır. Adı üzerinde seyyanen. Peki, uygulaması nasıl? Eşit mi? Seyyanen mi? Anayasanın Eşitlik ilkesine uyuyor mu?

Milletvekili emeklisine, üst düzey bürokrat emeklisine verdiğin bu ikramiyeyi 7500 lira aldığı için geçinemediğinden çalışmak zorunda kalan gariban emekliye vermeyeceksiniz… Sizin adaletinizi seveyim.

Adam, kentten köyüne gelmiş. Evinin çevresinde ihtiyaca yönelik sebze, meyve ekmiş. Devletin de teşvikiyle, Ziraat Odası yaşasın diye üye olmuş. O elleri nasırlı, çiftçiye seyyanen ikramiye vermeyeceksiniz. Sizin eşitliliğinizi öpeyim.

Götürü usulde vergi mükellefi olmuş, tezgahında üç beş parça malzeme ile seyyar satıcılık yaparken, anası ağlayan garibandan bunu esirgeyeceksiniz. Sonra da utanmadan, insanların refahını yükseltiyoruz, pahalılığa ezdirmiyoruz diyeceksiniz.

Utanın ve Anayasanın Eşitlik İlkesini uygulayarak, insanlar arasındaki ayrımcılığa son verin.

Yoksa, tasada kıvançta bir olan ulusu parçalarsınız…

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Serhat Demir Çelik’te Toplu İş Anlaşması

Manşet Yayın: 11.05.2024 13:01
Serhat Demir Çelik’te Toplu İş Anlaşması

Serhat Demir Çelik A.Ş, geçtiğimiz aylarda örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak toplu iş sözleşmesine başladı ve 2024-2025 yıllarını kapsayan sözleşme bugün itibariyle imzalandı. Yapılan sözleşmeyle, 2023 Aralık ayı yevmiyelerine ilk altı ay için %67 zam kararı alındı.

Toplu iş sözleşmesi kapsamında ikramiyelerde artış, sosyal yardımlar, bayram harçlığı, yakacak yardımı, gece vardiya zammı, fazla mesai ücret artışı, öğrenim yardımı, doğum yardımı, evlenme yardımı, ölüm yardımı gibi birçok yeni hak elde edilerek sosyal haklarda %100 ücret kazanımı sağlandı.

Serhat Demir Çeliğin sahipleri Gökalp, Osman ve Suat Büyükbektaş’ın katıldığı imza töreninden sonra, Özçelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, Serhat Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Büyükbektaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Büyükbektaş ile Suat Büyükbektaş’a toplu iş sözleşmesindeki iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı tüm çalışanlar adına teşekkür etti. Yılmaz, “Toplu sözleşme sürecini sabırla bekleyen tüm Serhat Demir Çelik çalışanlarına teşekkür ediyor, toplu iş sözleşmesinin tüm Serhat Demir Çelik çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.