Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Zağnospaşa Ortaokulu öğrencileri Danimarka’da

Eğitim Yayın: 04.11.2023 22:55
Yazar:
Zağnospaşa Ortaokulu öğrencileri Danimarka’da

Balıkesir Zağnospaşa Ortaokulu’nun ortakları arasında yer aldığı Kültürel Farkındalık Erasmus+ projesinin hareketliliği Danimarka’nın Odense şehrinde gerçekleştirildi. Hareketliliğe ev sahipliği yapan Danimarka, Türkiye’den 6 öğrenci ve 2 öğretmen, Portekiz’den 6 öğrenci ve 3 öğretmen ve Polonya’dan 4 öğrenci ve 2 öğretmeni ağırladı.

Öğrenciler, 5 gün boyunca farklı milletlerden öğrenciler ile birlikte Danimarka kültürünü yakından tanıma, ortak ülkelerin kültürleri ile yakından tanışma ve kendi kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Dolu dolu geçen programda hareketlilik konusu olarak seçilen Danimarkalı yazar ve şair Hans Christian Andersen masalları incelendi, masallarda verilmek istenen yardımseverlik, sevgi, emek, fedakârlık, sabır gibi değerler üzerinde duruldu. Yazarın Odense’de bulunan evi ve müzesi ziyaret edildi. Kültürel gezi olarak Kopenhag şehrinin tarihi ve turistik güzellikleri proje grubu olarak gezildi.

Zağnospaşa Ortaokulu öğrencileri, bu proje ile ilk defa Danimarkalı ailelerin yanında misafir edildi. Zağnospaşalı Öğrenciler, kaldığı ailelerin ev sahipliğinden çok memnun olarak döndüler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Eskipazar Yayın: 08.05.2024 20:49
İhlas Haber Ajansı
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca Eskipazar ilçesinde icra edilen faaliyette 1 şahsın aracında ve ikametinde arama yapıldı. Aramada hassas terazi, 109,56 gram kenevir bitkisi tohumu, 9,26 gram toz esrar, 5 parça halinde alüminyum folyo içerisinde 10,77 gra metamfetamin, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, sigara sarma kağıdı ve ambalajlama paketirulo halinde alüminyum folyo ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.