Karabük Postası tarafından
25 Şubat, 2015 15:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet Müdürlüğüne STSO’dan Teşekkür Plaketi

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen plaket törenine, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar, TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Gülşen, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Rıfat Arabacı, Çocuk Şube Müdürü Ahmet Kalaycı, İstihbarat şube Müdürü Cemil Taşcı, Asayiş Şube Müdürü Minir Kızılkaya, TEM Şube Müdürü Mustafa Karagöz, Güvenlik Şube Müdürü Mevlüt Çapkın ve TSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
TSO Başkanı Ali Sami Acar, ülkenin en büyük problemlerinden birisinin gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı olduğunu söyledi.
Son verilere göre 2014 yılında uyuşturucu kullanımının yüzde 17 arttığını ifade eden Acar, “Bonzai kullanımı yüzde 38 oranında artmış bulunmakta. Kentimizde de hızla artan öğrenci sayısından dolayı büyük bir sorun teşkil etmektedir. Son günlerde yaygınlaşan dolandırıcılık olayları, her geçen gün bir dolandırıcılık olayı ile karşılaşıyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzün uyuşturucu, dolandırıcılık ve diğer konularda yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
TSO Meclis Başkanı Ahmet Şahin de, başarılı çalışmalarından dolayı polis teşkilatını kutlayarak, “Bizler Ticaret ve Sanayi Odası’nın temsilcileriyiz, esnaflıkla uğraşıyoruz. Ticaretin olmazsa olmazlarından bir tanesi güvedir. Güvenin olmadığı yerde ne aldığımız, kazandığımız paranın hayrı olur ne de ticaretimiz makbul olur. Bununda en nemli ayaklarından birisi de polis teşkilatımız. İl Emniyet Müdürümüze arkadaşlarımızın nezdinde çok ciddi başarılı çalışmalara imza atıldı. Bunlar bizim için guru kaynağıdır” diye konuştu.
Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ise, TSO yöneticilerine teşekkür etti. Ekip arkadaşlarıyla gece-gündüz demeden cansiperane çalıştıklarını vurgulayan Tezsever, şöyle konuştu: “Bu bir takım işidir. Sokakları güçlendirdik, sokakları güçlendirince olayların daha çok önüne geçmiş oluyoruz. Çelik-balyoz timlerimizi kurduk. Bu bize bir artı kazandırdı. Arkadaşlarımız yoğun bir faaliyet içerisindeler. Okul önlerinde ciddi tedbirler alındı. Biz hedeflerimizi belirledik. Karabük halkını rahatsız edebilecek kaç kişi vardır tespit edildi ve bunlara operasyonlar yaparak yaklaşık 113 kişiydi, 108’ini gözaltına alarak Allah’ın izniyle köküne inerek güzel operasyonlar oldu. Karabük il olalı 20 yıl olmuştur, 20 yılda yakalanan uyuşturucu maddenin biz 8 ayda iki katını yakaladık. Bu da ciddi bir şekilde öz verili çalışmaların neticesinde güzel sonuçlar elde edildi. Sizin gibi güzel insanların bizleri yaptığımız çalışmaları görmeniz ve bizi takdir etmeniz onurlandırmanız. Biz de bundan gurur duyuyoruz.”
Konuşmaların ardından Karabük emniyet Müdürü Serhat Tezsever’e ve şube müdürlerine teşekkür plaketleri verildi.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ocak, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eylül ve Ekim aylarında toplandılar, ocakta şişeye girdiler

Gümüşhane’nin dağlarından Eylül ve Ekim aylarında toplanarak soğuk hava depolarında bekletilen kuşburnu meyveleri işlenerek marmelat ve meyve suyu haline getirilerek şişelenmeye başladı.

Ülke genelindeki 27 kuşburnu çeşidinin 17’sine konut sahipliği yapan ve bu nedenle de Türkiye’nin kuşburnunda gen merkezi kabul edilen Gümüşhane’de üretilen kuşburnu nektarı ve marmelatı Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Yetiştiği bölgelerdeki yöre halkının kendi el emeğiyle toplayarak işletmelere getirdiği ve kıymeti karşılığında işletmeler tarafından alınan kuşburnu meyvesi fabrikalarda bir dizi süreçten geçerek tüketime hazır hale getiriliyor.

Kuşburnu meyvesinin bilhassa kış aylarında bağışıklık kazanmak isteyen vatandaşlar için birebir olduğunu ve hiçbir katkı hususu içermediğini söyleyen Besin Mühendisi Göktuğ Yetimoğlu, “Gümüşhane dağlarında tabiatıyla yetişen kuşburnular vatandaşlar tarafından toplanıp işletmemize getiriliyor. İşletmemize getirildikten sonra bu kuşburnular burada 2 farklı esere dönüştürülüyor biri kuşburnu nektarı oburu ise marmelatı. Gelen eserler birinci olarak yıkama havuzunda yıkanıyor daha sonra kırma sürecinden geçiriliyor. Eserin yapısını bozmayacak halde bir mühlet haşlandıktan sonra çekirdek ve tüyünden ayrılma sürecinden geçiyor. Daha sonra ortaya çıkan eseri şişeleme sınırlarımızda şişeledikten sonra pastörizasyon süreci yapılıyor. Son olarak etiketlenip satışa sunuluyor” dedi.

“Kuşburnu maliyetsiz üretilen bir eser yalnızca toplama zahmeti var toplandıktan sonra ise katma kıymete dönüştürülüyor” diyen Yetimoğlu “Kuşburnu C vitamini açısından çok güçlü. Bilhassa kış aylarında tüketilmesi hastalıklara karşı korunmada kıymetli bir rol taşıdığı için çok değerli bir eser. Ben bu istikametiyle içeceklerin ‘kralı’ olarak değerlendiriyorum kuşburnu suyunu. Birçok eserin bilakis içinde katkı hususu bulunmayan doğal bir eser. Beşerler bunu gönül rahatlığıyla tüketebilir. Doğallığa değer veren beşerler başlarında hiçbir soru işareti olmadan bu eseri tüketebilir. İşletmemizde günlük ortalama 1 ton kuşburnu sürece kapasitesine sahibiz. Bu işlemenin akabinde 10 bin ila 15 bin şişe eser elde ediyoruz. Bu eserler ise Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor” halinde konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.