Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
20 Ekim, 2023 12:00
blank
İhlas Haber A.

Alkollü sürücü ortalığı birbirine kattı: 1 yaralı

A+ A-

Bolu’da otomobilin park halindeki 2 araca çarparak takla attığı kazada alkollü olduğu öğrenilen sürücü yaralandı. Araçta sıkışan sürücüyü itfaiye ekipleri yarım saatlik çalışma sonucunda çıkardı.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Alpağut Mahallesi 4’üncü Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Ü. yönetimindeki 14 AV 671 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu park halindeki 2 otomobile çarptıktan sonra takla attı. Otomobil sürücüsü yan yatan otomobilde sıkışırken, kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye, yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden çıkarmak için otomobilin ön camını kesti. Alkollü olduğu öğrenilen sürücü otomobilden çıkmayı reddetti. İkna edilen Hüseyin Ü., yarım saatlik çalışma sonucu otomobilden çıkarıldı.
Yaralı sürücü, sağlık ekiplerince İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

22 Ekim, 2024 15:35

Siyasiler de, Eşraf  da Sessiz..!

Siyasiler de, Eşraf  da Sessiz..!
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Binası’nın Yenişehir Bölgesi’nde eski Vatan Hastanesi'nin bulunduğu alan ile Bayırmahalle'de haddehanelerden boşalan alanlardan birine yapılması için yapılan çağrıya eşraf da, siyasiler de halk da sessiz kaldı.

Son zamanlarda Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu için önerilen yeni binaların, şehir merkezine yapılması çağrıları karşılık bulmuyor. Yenişehir Bölgesi'ndeki eski Vatan Hastanesi'nin bulunduğu alan ile Bayırmahalle'deki boş haddehanelerin bu projeler için ideal olduğu belirtilse de, hem eşraf, hem siyasiler,  hem de şehir halkı bu önerilere kayıtsız kaldı.

GELECEĞİN OKULLARI İÇİN FIRSATLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR

Karabük Üniversitesi'nin bazı birimleri, şehirden oldukça uzak konumlarda faaliyet göstermeye devam ediyor. Örneğin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Safranbolu’da bir kaç ayrı binaya yayılmış durumda. Bu dağınık yapı, hem öğrencilere hem de akademik personele zorluk yaşatmaya devam ediyor. Eğitimdeki bu bölünmüşlük, öğrencilerin verimli bir eğitim almasını zorlaştırırken, üniversite personelinin de iş yükünü artırıyor.

Siyasiler, Şehir halkı ve eşraf, bu sorunun çözümü için önerilen projelere ilgi göstermiyor. Halbuki bu okul binalarının ismi zikredilen yerlere yapılması önerisi; hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölgeye büyük katkı sağlayabilir. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun, atıl durumdaki eski Vatan Hastanesi’nin yerine taşınması, bölgeyi canlandırabilir. Benzer şekilde, Bayırmahalle’deki boş haddehane alanına Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nun inşaa edilmesi, şehir merkezine ekonomik canlılık kazandırabilir.

SİYASET VE EŞRAF SESSİZ

Özellikle şehrin ekonomik canlılığını artırmak ve genç nüfusu şehre çekmek adına bu projelerin değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. Ancak,  siyasetçiler ve şehir eşrafı, bu konuyu sahiplenmekten kaçınıyor. Halktan da bu önerilere yeterli destek gösterilmemesi, Karabük’ün gelişimi açısından kaçırılan bir fırsat olarak yorumlanıyor.

Bu iki yeni okulun şehir merkezine yapılması halinde, Karabük’ün hem ekonomik hem de sosyal açıdan daha güçlü bir pozisyona sahip olacağı ifade edilirken, konuyla ilgili yerel dinamiklerin sessizliği ise yadırganıyor.

HADDEHANELERDEN BOŞALAN BÖLGEYE OKULLA BİRLİKTE YURT DA YAPILSIN

Öte yandan Bayırmahalle'de haddehanelerden boşalan alanlardan birine yapılacak olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ya da Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Binası ile birlikte yurt binasının da yapılması gerektiği belirtilirken, bununla birlikte öğrencilerin barınma sorununun da ortadan kalkacağı ifade edildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Özden Eczanesi
Özden Eczanesi
Adres

Bayır Mahalle Sümer Caddesi, No:35 Karabük

Telefon

(370) 415-6699

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689