Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Yenice’de Taşkınlara Karşı Önlem

Manşet Yayın: 05.10.2023 12:52 |Güncelleme:27.12.2023 16:29
Yenice’de Taşkınlara Karşı Önlem

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ilçede olası taşkınlara karşı önlem alma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Başkan Çaylı yaptığı açıklamada; “İlçemizin farklı noktalarında çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Atatürk Mahallesinde selin bir etkisini daha gideriyoruz.Gerçekleşen çalışmalarda öncelikli olarak olası su taşkınlarına karşı önlem alıyor, dere kenarlarında yaşanabilecek olası bir olumsuzluğu engellemek amacıyla dere yataklarında çalışmalar başlattık. Atatürk Mahallesi Nişantaşı mevkiinde bulunan derenin düzenli akışını sağlamak, bölgedeki yerleşim alanlarına tehdit oluşturmaması için ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor, dere yatağında set çalışması yapıyoruz” dedi.

ALT YAPI ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERYORUZ

İlçedeki alt yapı çalışmalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zeki Çaylı, “İlçemizde yoğun yağışlarda sorun yaşanabilecek bölgelerde ve altyapı çalışmalarında revizyonlar yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İsmetpaşa Mahallesi’nde yağmur sularının tahliyesi için yağmur suyu gider çalışması gerçekleştiriyoruz.

Ayrıca, İsmetpaşa Mahallesi ana yolunda sel sonrası yaşanabilecek olası heyelanlara karşı çökme riskinin önüne geçmek için yol kenarlarına taş duvar çalışması yaptık” dedi.

BİZİM SEVDAMIZ HİZMETTİR

Yenice”ye yılmadan yorulmadan hizmet ettiklerini belirten Başkan Çaylı; “Bizim sevdamız ilçemize hizmettir. Hizmet aşkıyla ilçemize ve hemşehrilerimize yürekten bağlıyız. Bu bağlılıkla gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan ekibimizle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Yusuf Korkmaz)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gal arısına karşı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı

Dünya Yayın: 09.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı

Zonguldak’ta kestane ağaçlarına zarar veren gal arısına karşı faydalı 600 yırtıcı böcek doğaya salındı.

Türkiye’de 2014 yılında Yalova ve Bursa’da ortaya çıkan ve ana vatanı Çin olan gal arısına karşı mücadele sürüyor. 2020 yılından itibaren Zonguldak’ta da görülen; kestane ağaçlarının tomurcuklarına bıraktığı yumurtalarla birlikte çoğalan gal arası, ağaçların çiçek açmasını engelleyerek zamanla kurumasına sebep oluyor.

Kestanedeki rekolteyi de düşüren, kestane balının üretiminin azalmasına da sebep olan gal arısına karşı mücadele programı çerçevesinde doğaya 600 yırtıcı böcek salındı. Kilimli ilçesine bağlı Göbü Şirinköy’de dğaya salınan “Torymus sinensis”ler ile birlikte kestane ağaçlarının korunması hedefleniyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan ve görevli personellerin katılımıyla gal arısına karşı mücadelenin süreceği ifade edildi.

Zonguldak Valiliği; ‘Doğada biyolojik denge için faydalı böcek popülasyonu yeterli sayıya ulaşıncaya kadar kestane gal arısının yoğun zarar yaptığı bölgelerde faydalı böcek salımına devam edilecektir” paylaşımında bulundu.