Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bireysel Emeklilik Sisteminde kısmen ödeme Resmi Gazete’de

Ekonomi 26.09.2023 12:57
A+ A-
Bireysel Emeklilik Sisteminde kısmen ödeme Resmi Gazete’de

Bireysel Emeklilik Sisteminde kısmen ödeme hakkında yönetmelikteki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, katılımcılar sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek

Bireysel Emeklilik Sisteminde kısmen ödeme hakkında yönetmelikteki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, katılımcılar sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Katılıcımlar kısmen ödeme alma hakkını, kısmen ödeme tarihinden itibaren üç yıl içinde; emeklilik, vefat veya maluliyet halleri hariç, kısmen ödemeye konu sözleşmesini sistemden çıkış işlemi ile sonlandırmayacağına dair taahhüt vermek şartıyla kullanabilecek. Katılıcımlar bir defaya mahsus olmak üzere kısmen ödeme hakkı kullanabilecekler.

Konut alımında kendi adına en az yüzde elli sahiplik payını gösteren kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş tapu belgesinin bir nüshasını ibraz ederek başvurabilecek. Konut alımı için kısmen ödeme hakkından faydalanan katılımcı, başvuru tarihinden iki ay öncesine kadar veya kısmen ödeme tarihinden itibaren iki ay içinde aldığı konutun, kendi adına en az yüzde elli sahiplik payını gösteren kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş tapu belgesinin bir nüshasını ibraz ederek başvurabilecek.

Evlilik durumu

Evlilik durumunda başvuru yapanlar ise başvuru tarihinden önceki iki ay içinde veya kısmen ödeme tarihinden itibaren iki ay içinde evlendiğini gösteren e-Devlet üzerinden alınmış nüfus kayıt örneği ile başvurusunu belgelendirecek.

Öğrenciler 21 yaşını aşmamış olmalı

Eğitim halinde yapılan kısmen ödemelerde sözleşme sonlandırma süresi 4 yıl olacak. Öğrenciler, 4 yıl boyunca kendi hesabından kısmen ödeme alarak eğitim masraflarında kullanabilecek. Kısmi ödemeden aylık veya yıllık ödemeli gelir sigortası ürünü olarak faydalanılacak. Katılımcı, 21 yaşını aşmamış olmak koşuluyla Türkiye’de faaliyet gösteren üniversitelerin herhangi bir örgün eğitim lisans programına kayıtlı olması halinde başvuruda bulunabilir. Başvuru sırasında katılımcı, e-Devlet üzerinden alınmış öğrenci belgesinin bir nüshasını şirkete ibraz edecek.

Doğal afet durumlarında süre şartı aranmayacak

Doğal afet durumunda kısmen ödenen tutarın yüzde 25’i oranında devlet katkısı verilecek. Bu durumunda kısmen ödeme için süre şartı aranmayacak.

Sözleşmelerin en az 5 yıl yürürlükte olması gerekiyor

Kısmi ödemeden sözleşmeleri en az 5 yıl yürürlükte olan ve katkı payını ödemiş katılımcılar faydalanabilirken, her 5 yılda bir kısmi ödeme imkanından yararlanılabilecek. Öte yandan kısmen ödeme başvurusu yapanlar sözleşmelerini 3 yıl boyunca sonlandıramayacak. Yönetmelik, yayımı tarihinden altı ay sonra yürürlüğe girecek. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Palamudun tanesi 150 TL’den 80 TL’ye düştü

Ekonomi 05.10.2024 20:52
İhlas Haber Ajansı
A+ A-

SAMSUN (İHA) – Samsun’da geçen hafta tanesi 150 TL’den satılan kiloluk palamudun tanesi tekrar 80 TL’ye düştü.

1 Eylül’den itibaren hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldüren palamut, tekrar Türkiye’ye döndü. Geçen hafta tanesi 150 TL’den satılan palamutlar yeniden 80 TL’ye satışa sunuluyor. Balıkçılar, Rusya’ya doğru göç eden balıkların tekrar Türkiye karasularına dönüş yaptığını belirtirken, iyice yağlanan palamudun bolca alınıp, dolaplara stoklanacak duruma geldiğini ifade ettiler.

Onurcan Köse, “Geçen hafta rotayı değiştiren palamut Türkiye karasularından uzaklaşmıştı. Bu hafta tekrar sularımızda palamutlar görüldü. Palamudu tane 80 TL, 4 tane alana ise 300 TL’den satıyoruz. Tekrardan bol miktarda palamut çıkıyor. Vatandaşlar da palamuda rağbet gösteriyor. En çok palamut satılıyor. Yavaş yavaş hamsi de kendini gösteriyor. O da iyi satılıyor. Fiyatlar da iyi gidiyor. Palamut 1 kilodan fazla geliyor. İyi yağlandığı için tam dolaba koyulmalık kıvama geldi. Vatandaşların bu palamutları alıp, dolaplarına koymaları lazım” dedi.

Fiyatlardan ve balıkların boyutundan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar da en çok palamut almayı tercih ettiklerini söylediler.

Balıkçı tezgahlarında ayrıca mezgit ile barbun kilo 50 TL, istavrit kilo 80 TL, levrek kilo 270 TL, çinakop kilo 200 ve hamsi de kilosu 150 TL’den satışa sunuluyor.

Nöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500