Karabük Postası tarafından
21 Ağustos, 2023 12:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İki ülkeden ortak askeri tatbikat

ABD ve Güney Kore, bilgisayar simülasyonları ile saha ve sivil savunma eğitimlerini içeren 11 günlük ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na başlarken, Kuzey Kore stratejik seyir füzesi fırlatma tatbikatı gerçekleştirdi.

Kuzey Kore'nin nükleer silah ve balistik füze programı nedeniyle Kore Yarımadası'nda güvenlik endişeleri artarken, ABD ve Güney Kore’den kritik bir savunma adımı geldi. ABD ve Güney Kore’nin ortak olarak düzenlediği bilgisayar simülasyonları ile saha ve sivil savunma eğitimlerini içeren Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı bugün başladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, 11 gün sürecek olan tatbikat kapsamında, topyekun savaş senaryosu çerçevesinde 30 farklı saha eğitiminin yapılacağı öğrenildi. Tatbikata, Güney Koreli ve ABD'li askeri personelin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı'na bağlı Avustralya, Kanada, Fransa, İngiltere, Yunanistan, İtalya, Yeni Zelanda, Filipinler ve Tayland askeri personeli de katılacak. ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı başladı Yoon'dan güvenlik iş birliği vurgusu Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol kabine toplantısında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu ABD'de yapılan üçlü ABD-Japonya-Güney Kore liderler zirvesine atıfta bulunarak, "Kuzey Kore'nin provokasyon ve tehditleri ne kadar büyük olursa, Güney Kore, ABD ve Japonya arasındaki üçlü güvenlik iş birliği o kadar güçlü hale gelecektir" dedi. Yoon, "Bu üçlü iş birliği Kuzey Kore'nin provokasyon riskini azaltacak ve güvenliğimizi daha da geliştirecektir" şeklinde konuştu. ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatı başladı Kim Jong-Un seyir füzesi tatbikatını izledi Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ise Kore Halk Ordusu (KPA) 2. Yüzey Gemisi Filosu'nu denetledi. Kim, 661 numaralı devriye gemisine binerek stratejik seyir füzesi fırlatma tatbikatını izlerken, "Güçlü savaş gemilerinin inşası ve gemi üstü ve sualtı silah sistemlerinin geliştirilmesi" ve "Deniz silah sistemlerinin modernizasyonuna" desteğini belirtti. Kim, deniz kuvvetlerinin tüm birimlerinin "fiili savaş kabiliyetini" istikrarlı bir şekilde geliştirmesi gerektiğini söyledi. Kuzey Kore'nin bu son adımı, ABD ve Güney Kore'nin bölge başlattığı ortak Ulchi Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na misilleme olarak yorumlandı. (İHA)
blank
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2025 15:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya: “Tüm Mahallelerde 127 Parkımızı Yeniliyoruz”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehirdeki parkların yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini ve toplamda 127 parkın yenileneceğini açıkladı.

Başkan Çetinkaya, bu projeyle şehrin yaşam alanlarını daha estetik ve kullanışlı hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Karabük’ü her açıdan daha güzel ve yaşanabilir bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda parklarda başlattığımız yenileme çalışmaları, şehre değer katacak önemli adımlar arasında yer alıyor," dedi.

Başkan Çetinkaya, Karabük’teki her mahallede gerçekleştirilen bu yenileme çalışmalarının, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan büyük bir fark yaratacağını söyledi. Ayrıca, parkların sadece şehri güzelleştirmekle kalmadığını, halkın sosyal yaşamını destekleyip, sağlıklı bir yaşam için önemli bir alan sunduğunu vurguladı.

Vatandaşlara Temizlik ve Koruma Çağrısı
Çetinkaya, parkların yenilenmesinin ardından vatandaşlara önemli bir çağrıda bulunarak, "Parklarımızı koruyalım, temiz tutalım. Bu alanlar bizim ortak yaşam alanlarımız ve hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bizler, şehri güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi ise bu güzelliklerin korunması siz değerli hemşehrilerimize bağlı," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Çetinkaya, belediyenin her alanda çalışmalarına devam ettiğini, parklar dışında da daha temiz, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için projeler ürettiklerini belirtti. "Hedefimiz, Karabük'ü hem bugünün hem de geleceğin ihtiyaçlarına uygun, sürdürülebilir bir şehir haline getirmek. Her adımda daha temiz, daha güvenli, daha yaşanabilir bir Karabük için çalışıyoruz," diye konuştu.

Şehirde Yaşam Kalitesini Artırma Çabası
Parklardaki yenileme çalışmalarının yanı sıra, Karabük Belediyesi'nin diğer altyapı ve üstyapı projeleriyle de şehrin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini dile getiren Başkan Çetinkaya, "Her projede olduğu gibi bu çalışmalarda da vatandaşlarımızın memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Karabük'ün her köşesinde halkımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.