Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Gökçebey Belediyesi’ne İşçi Alınacak

Zonguldak Yayın: 02.02.2015 08:43
Yazar:

ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Programı (TYP) Kapsamında 500 kişinin geçici olarak çalıştırılacağı belirlenmiş ve Gökçebey İlçesi için Gökçebey Belediye Başkanlığına 10, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine 1, Milli Eğitim Müdürlüğüne 8 ve Bakacakkadı Belediye Başkanlığına 5 kişi olmak üzere 24 kişilik kontenjan ayrıldı. İşe alınan kişilerin, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahının yanısıra erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalıştırılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce belirlendi. Program süresince işe alınanların 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacak olup, asgari ücret üzerinden aylık ödemelerinin yanı sıra Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödemeleri yapılacak.Buna göre, “Başvuruda bulunacakların İş Kur’ a kayıtlı işsiz olmanın yanı sıra 18 yaşını tamamlamış, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olması gerekiyor. Toplum Yararına Programı 16/02/2015 günü başlayıp 15/06/2015 gününde sona erecektir. İlçemizde Başvurular 30/01/2015-09/02/2015 tarihleri arasında 09.00-16.00 saatleri arasında Gökçebey Kaymakamlığı Hükümet Konağı 3.kat’ ta alınacaktır” Adayların seçimi noter huzurunda kura yöntemiyle yapılacak olup, tüm kuralar 12/02/2015 tarihi saat 10.00’ da Kaymakamlık Toplantı Salonunda, buranın yeterli olmaması halinde Belediye Sosyal Tesislerinde yapılacaktır. Kura sonucunda isimleri belirlenen adayların en geç 13/02/2015 günü saat 17.00’ e kadar çalıştırılacağı kuruma gerekli evrakları ile başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sürücüler trafik kuralları noktasında uyarıldı

İlçe Haberleri Yayın: 09.05.2024 04:00
İhlas Haber Ajansı
Sürücüler trafik kuralları noktasında uyarıldı

Karabük’te Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Vali Mustafa Yavuz ve beraberindekiler, sürücülere lokum ve bilgilendirici broşür dağıttı.

Postane Kavşağı’nda düzenlenen etkinlikte, Karabük Valisi Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay İsmail Gökcek, sürücülere lokum, düdük ve bilgilendirici broşür dağıtarak, trafik kurallarına uymalarını istedi.

Vali Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm ülkede olduğu gibi Trafik Haftası’nı Karabük’te çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

“Hem jandarma teşkilatımız, hem emniyet teşkilatımız hem de valiliğimizin koordinesinde diğer kurumlarımızla birlikte etkinliklerimizin planlamasını yaptık” diyen Yavuz, “Biliyorsunuz bu trafik haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şu anda da sizlerle birlikte yaya önceliği ve yaya geçitlerinde özellikle araçlarımızın ve sürücülerimizin yayalara karşı duyarlı olması noktasında bir etkinlik gerçekleştirdik. Sürücülerimizi bu anlamda hem emniyet kemeri, hem yaya önceliği hem de yaya geçitleriyle ilgili bir farkındalık oluşturması noktasında sürücülerimizle az önce kendilerine bir duyarlılık noktasında bilgilendirme yaptık. Broşürlerimizi dağıttık. Çocuklarımızla birlikte yaya geçitlerimizi kullanarak bilinçlendirme ve farkındalıkla ilgili olarak bu etkinliğimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Yavuz, “Hafta boyunca da bu trafik farkındalığı yaya geçitlerindeki farkındalık, emniyet kemeri takılmasıyla ilgili farkındalık, aşırı hız yapılmaması ve sürücülerimizin dikkat etmesi gereken temel trafik eğitimleriyle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirmelere devam edeceğiz. Trafik açısından önemli bir noktadayız ve geçiş noktasındayız. Bayramda da açıkçası bu yoğunluğu yaşadık. Önümüzdeki günlerde de yaz tatili ile birlikte bu yoğunluğun da artmasını bekliyoruz. Hem emniyetimiz hem jandarmamız trafik tedbirlerini aldılar. Bundan sonra da uygulamaya devam ediyoruz. Bütün sürücülerimize yaya geçitlerinde, yayalarımıza karşı duyarlı olmaya, emniyet kemerlerini takmaya, aşırı hız yapmamaya, aşırı hatalı sollama yapmama da kendilerine çağrıda bulunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından çocuklara hediye takdiminde bulunulmasıyla program sona erdi.