Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

İYİ TATİLLER BAŞKAN..!

Ağustos 15, 2023 13:30
A+ A-

Bir zamanlar Safranbolu’nun en lüks, en rahat ve en şaşalı mekanlarından biriydi Gerdan Restoran…

Pandemi girdi, maliyetler yükseldi, yaşam şartları her geçen gün ağırlaştı derken Gerdan Restoran ticari faaliyetlerine son verdi.

Gerdan kapanalı baya da bir zaman geçti geçmesine de şu günlerde dolaylı dolaysız yine gündemin ilk sırasında yer alıyor.

O şaşalı ve lüks mekandan geriye mezbelelik görüntüler kaldı.

Safranbolu Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası arasında bu mezbelelik alan ile ilgili Belediye Meclisindeki oylamanın polemiği gündemdeki tazeliğini koruyor ve epeyce de koruyacak gibi…

Tabii ki gündem taze iken yapılan yorumlar ve eleştirilerin de kime ve neye hizmet ettiğine de bakmak lazım.

Artık çürümeye yüz tutmuş bir mekanı güzelleştirmek adına Safranbolu Belediyesinden talep eden Ticaret Odası Yönetimi şimdi suçlu mu oldu?

Ortada çürümeye yüz tutmuş bir bina var, park alanı çöplük haline gelen bir yer. Akşamcılar mekanı konumuna gelmiş olan 18 Mart parkına aileler gelmekten korkuyor. Korumasını bilmiyorsan koruyacak kişilere de izin vermek lazım. Bunun adı ister Ticaret Odası olsun ister başka bir kurum. Kaldı ki Ticaret Odası Yönetiminin bu atıl vaziyetteki binanın canlanması ve çevrenin güzelleşmesi adına iyi bir adım attığı kanaatindeyim.

Safranbolu Belediyesinin savunması da çok ilginç; Karayolları ile yapılan akitte bu alanın kiraya verilemez ibaresi olmasına rağmen Belediye Meclisinde neden oylamaya çıkarsın. Ya da daha önceki dönemlerde nasıl kiraya verildi, karayolları dibindeki bu alanın kiraya verildiğini görmedi mi?

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse döneminde de restoran olarak kullanılması görmezden mi gelindi yoksa gözden mi kaçtı?

Yoksa; Ticaret Odası Yönetimi bu binayı isteyince kıymete mi bindi..?

Safranbolu’nun gündemi sadece bunlarla da sınırlı değil elbette…

Aslına bakılacak olursa, özellikle sosyal medyada eleştirilerin hedefinde olan isim Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse…

Tarihi şehrin çarşı mevkiindeki 378 yıllık Cincihan’ın arka kısmında bulunan meydan çalışmasına ilk tepki çarşı esnafından gelmişti. Bir türlü bitmek bilmeyen yol çalışmasının son görüntüleri de Safranbolu’nun tarihi dokusundan uzaklaşıyor yorumlarına neden olmuştu.

Arnavut kaldırımlarından mermer yollara dönüşümün en büyük sıkıntısını da Safranbolu’yu ziyarete gelen yerli yabancı turistler çekti. Ziyaretçiler tarihi kentte günlerce lağım kokusuyla yaşadılar, şehirden kaçıp giderler de cabası.

Çarşı esnafının dertlerinden biri de Belediye Başkanı Elif Köse; düşüncelerini almak istediğimiz esnaf korkuyor, Başkan Köse’nin esnafa eziyet ettiğini sağır sultan bilirken esnaf konuşamıyor.

Neden konuşamıyor?

İşte orası muamma..!

Han Arkası Sokak’ta yapılan meydan düzenlemesinde ise yanlış taşların kullanılması ve yine proje çerçevesinde yapılan korkulukların da “küpeştesi”nin yanlış yapıldığı, bunların da sökülerek yeniden yapılacağı söylendi.

Gelelim Halk TV olayına…

Serhan Asker’in Halk TV’de sunduğu Görkemli Hatıralar programı geçtiğimiz günlerde Safranbolu’da gerçekleşti.

Programda Safranbolu’ya özgü hiçbir kültürel faaliyetin ekrana yansıtılmaması gündem oldu. Özellikle Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin yayına katılmaması sosyal medyada sert eleştirilere sebep oldu.

Şimdi Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Mart 2024 seçimlerine hazırlanıyor…

Safranbolu’da tam bir keşmekeşlik yaşanırken de Başkan Köse, Yunanistan’da bir kedim bile yok yazdığı fotoğrafı ile tatilinin tadını çıkmayı tercih ediyor. Ne diyelim ki,

İyi tatiller Başkan…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yazarın diğer yazıları