Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 10:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kene ısırması sebebiyle hastaneye müracaatlar arttı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde son iki ayda kene ısırması şikayeti ile 80 kişi Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde havaların ısınması ile kene vakalarında artış yaşandı. İlçede son iki ay içerisinde 80 kişi kene ısırması sebebiyle Tosya Devlet Hastanesine müracaat etti. Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) riski ile kontrolleri yapılan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi. İlçede artan kene vakalarına karşı uyarılan vatandaşların, ormanlık ve yeşil alanlarda ya da tarlalarda bulunduktan sonra vücutlarını kontrol etmeleri, ısıran kenelerin ise sağlık kuruluşlarında çıkartılması istendi. (İHA)

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobil ile çarpışan motosikletlinin taktığı kask hayatını kurtardı

Düzce’de motosiklet ile arabanın çarpışmasıyla meydana gelen kazada, motosiklet şoförünün taktığı kask hayatını kurtardı.
Kaza, Darıcı Mahallesi Darıcı Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran otogar istikametinden merkez istikametine seyir halinde olan Yusuf Y. yönetimindeki 41 ANJ 666 plakalı motosiklet, karşı taraftan gelen ve orta sokağa girmek isteyen Sevim O. yönetimindeki 81 AED 774 plakalı Hyundai marka araba ile çarpıştı. Çarpışmanın tesiri ile motosiklet şoförü yere savruldu. İhbar üzerine bölgeye sıhhat takımları sevk edilirken, başında kask bulunan şoför kazayı yara almadan atlattı. Kazadan yara almadan kurtulan sürücüyü trafik polisi takımları kask taktığı için tebrik ederken, kaza sebebi ile denetimli verilen yol, araçların kaldırılmasının akabinde olağan seyrine döndü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.