Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Son Dakika

TURİZMİ ŞEHİR ODAKLI YAPIN…

Temmuz 09, 2023 16:06
A+ A-

Geçtiğimiz günlerde Vali Fuat Gürel Başkanlığında “Her mevsim turizm kenti Karabük” başlığı altından yapılan toplantıda Karabük’ün tanıtımı için yapılan güzel bir çalışma kamuoyuyla paylaşıldı.

Tek dilde tanıtımı yapılan çalışmada Karabük’ün bütün ilçeleri ile birlikte yılın her mevsiminde gezilip görüleceği bir şehir olmanın özelliği belirtilse de diğer dillere de çevrildiğinde daha başarılı bir çalışma olarak ortaya çıkacaktır.

Şehrin tanıtımı adına atılmış güzel bir girişim olmuş, hiç şüphe yok ki; proje daha da genişletildiğinde çok güzel bir turizm aracı olacak…

Peki Karabük turizminin mihenk taşı olarak gösterilen Safranbolu bu yükü kaldırabiliyor mu?

Özellikle uzun bayram tatillerini göz önüne alarak tespiti yapılırsa pek kaldırıyor gibi görünmüyor.

Keza yüzbinleri aştığı söylenen ziyaretçi sayısının resmi rakamlara göre 60-70 binlerde olduğu düşünüldüğünde sorunlarda o nispette daha da büyüyecektir.

Tatillerinde Safranbolu’yu seçen yerli yabancı misafirlerin en büyük sorunu tarihi kentin eski çarşı bölgesindeki otopark sorunu ve bu sorun her geçen yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Safranbolu Belediye Başkanı ’’Mimar’’ Elif Köse’nin bu sorunu ivedilikle çözmesi gerekiyor.

Diğer taraftan; Şehir olarak tamamen Safranbolu’ya endeksli bir turizm çalıştayı tarihi kentin yükünü de bir o kadar çoğaltıyor.

Neden Safranbolu üzerinde bu kadar yoğunlaşıyoruz..?

Özellikle Yenice turizminin de daha kapsamlı bir şekilde tanıtımının yapılması gerekmiyor mu?

Yapısı gereği çok ağır ilerleyen Eskipazar hadrianapolis Antik Kentinin, diğer taraftan Eflani ve Ovacık ilçelerinin de turizme kazandırılması çok büyük önem arz ediyor.

Şayet turizm kenti olmak istiyorsak; “Her mevsim turizm için SAFRANBOLU” odaklı olmak yerine projenin adı olan “Her mevsim turizm kenti KARABÜK” olarak yapılması şehrin turizmine daha büyük katkı sağlayacak, bütün yükü çeken Safranbolu daha da rahatlayacaktır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yazarın diğer yazıları