Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
11 Haziran, 2023 13:10

Türk dünyası Kastamonu’da buluştu

A+ A-
Kastamonu'da düzenlenen 23. Türk Dünyası Günleri, 23 ülkeden sanatçıların katılımıyla başladı. Kastamonu Belediyesi tarafından düzenlenen, Kafkasya, Avrupa, ve Asya'daki 23 ülkeden Türk sanatçıların katıldığı 'Türk Dünyası Günleri' başladı. 3 gün boyunca Türk dünyasını Kastamonu'da buluşturacak olan Türk Dünyası Günlerine kortej yürüyüşü ile stant verildi. Daha sonra Kastamonu Belediyesi meydanında devam eden programda, Türki cumhuriyetlerden gelen sanatçılar sahne aldı. "Türkiye yüzyılının başlama dönemi gelmiştir" Programda konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, "Türkiye'mize çok görkemli bir Türk Dünyası etkinlikleri yakışır diye düşündük. Hem Osmanlı için hem de Cumhuriyetimiz için olmazsa olmazı etkinlik Kastamonu'da olsun istedik. Daha da çok geniş çerçevede gerçekleştireceğiz. 40 yıl önce 'Turan' dediğimizde büyük Türk dünyası dediğimizde tam bir hayal olan hayallerimizin, bugün ete kemiğe dayanmış olduğunu görmekten çok mutluyum. Türk dendiğinde sadece Türkiye'mizde yaşayan 300-350 milyonluk koskoca, görkemli bir coğrafyadan bahsediyoruz. Hep gençlere de söylediğim bir şey var, 'hayal etmekten korkmayın.' çünkü o hayalleriniz elbet gerçeğe dönüşecek. Hayallerinizin peşinden koşun, siz koştukça önünüzün açıldığını göreceksiniz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Biliyoruz ki İslam dünyasının duaları bizledir. Allaha şükürler olsun, bir tarafta Türk Devletler Teşkilatını oluşturan Sayın Cumhurbaşkanımız, diğer taraftan yıllardan beri 'Türk birliği, kardeşlerin birliği' diyen sayın Devlet Bahçeli. Şükürler olsun artık Türkiye yüzyılının başlama dönemi gelmiştir" dedi. Gün boyu devam edecek etkinlikler, birçok gösteri ve konseri vatandaşlarla buluşturacak. (İHA)

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

17 Ekim, 2024 21:00

Karabük’te bilim şenliği başladı

Karabük’te bilim şenliği başladı
A+ A-

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri çerçevesinde düzenlenen Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3 Bilim Şenliğinin açılışı yapıldı.
Karabük Belediyesi Bilim ve İnovasyon Merkezi'nin ev sahipliğinde, TÜBİTAK destekli Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabük Belediyesi tarafından organize edilen Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3 Bilim Şenliği, bugün düzenlenen törenle başladı.
Programa Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Programda açış ve selamlama konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptı.
Vali Yardımcısı Şahin ve Başkan Çetinkaya şenliğinin açılışının hayırlı olmasını diledi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri Bilim ve İnovasyon Merkezi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bilim ve teknolojiye meraklı gençleri ve aileleri buluşturmayı amaçlayan bilim şenliğinde 3 gün boyunca toplam 127 bilimsel etkinlik düzenlenecek. Şenliğin ilk gününde 43 atölye, ikinci ve üçüncü günlerinde ise 42'şer atölye çalışması yapılacak.

blank
blank
blank
blank

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Büşra Eczanesi
Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Yeni Zümrüt Eczanesi
Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500