Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Liseli şefler yöresel lezzetler sunarak yarıştılar

Türkiye Yayın: 18.05.2023 11:09
Liseli şefler yöresel lezzetler sunarak yarıştılar

Kastamonu‘da yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen yemek yarışmasında finale yükselerek birinci olmak isteyen lise öğrencileri, en güzel yemekleri yapabilmek için mücadele verdi.
Kastamonu‘da düzenlenen yemek yarışmasında lise öğrencileri, en lezzetli yöresel ve Türk mutfağındaki yemekleri yapabilmek için yarışıyor. Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu Belediyesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve odanın destekleri ile gerçekleştirilen yarışma yarı final heyecanı ile devam etti. Eleme turlarında yaptıkları yemeklerle yarı finale yükselen 7 takım, finale yükselebilmek için mücadele verdi. Öğrenciler hünerlerini sergileyerek, yaptıkları yemekleri jüri üyelerine sundu. Jüri üyeleri, not verdikleri liseli şeflere tavsiyelerde de bulundu.

“Kendi becerileriyle Türk mutfağının yemeklerini tanıtacaklar”
Öğrencilerin heyecanlı olduğunu belirten Doç. Dr. Alev Sökmen, “Liseli öğrencilerimiz, yemek yarışmasında mücadele vermeye devam ediyor. Bugün 7 farklı lise yarıştı. Farklı okullardan her günün birincileri geldi. Aslında çoğunun mutfak deneyimi yok. Kendi becerileriyle Türk mutfağının yemeklerini tanıtacaklar. 1. oldukları yemekleri yeniden sunacaklar. Çocuklar heyecanlı, hepsi birincilik için yarışıyor. Onların burada olmalarından çok mutluyuz. İnşallah bugün finale kalacakları belirleyeceğiz” dedi.

“Kalan son 4 grup şampiyonluk için mücadele edecek”
Finale 4 takımla devam edileceğini söyleyen Prof. Dr. Alptekin Sökmen, “Şu anda Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü uygulama mutfağındayız. 7 okulumuz yarışıyor ama bu 7 grubumuzda takım 1’incileri 3 haftadır bu yarışmayı devam ettiriyoruz. Kastamonu’daki tüm liselere ulaştık. 7 grup birincimiz bugün yarı final için buradalar. İnşallah önümüzdeki hafta da tam da Türk Mutfağı Haftası’na denk gelecek şekilde final organizasyonumuzu yapacağız. Kalan son 4 grup şampiyonluk için mücadele edecekler” diye konuştu.

“Bu meslek üzerinden eğitim görsek bile yine de zor oluyor”
Yarışma esnasında çok heyecanlandıklarını belirten lise öğrencisi Funda Kurtoğlu, “Bizim için bayağı zor oldu. Bu meslek üzerinden eğitim görsek bile yine de zor
oluyor. Stres, heyecanımızın önüne geçti. Elimiz, ayağımız titriyor. Menüde siyez çorbamız, köfteli patates paçamız ve helvamız vardı. Şu an ana yemekte tedirgin oldum ama olması gerektiği gibi yaptığımızı düşünüyorum. Kazanmayı tabii ki de istiyoruz, temennimiz de o yönde. İnşallah kazanırız” şeklinde konuştu. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon ’Gülcemal’ini bekliyor

Dünya Yayın: 20.05.2024 12:24
İhlas Haber Ajansı
Trabzon ’Gülcemal’ini bekliyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Beşirli sahil şeridinde 9 yıl önce dolgu çalışmaları ile başlayan Gülcemal Projesinde tahkimat çalışmaları sürüyor.

Dönemin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Vizyon 2019 Projeleri arasında yer alan Sahil Dolgu Projesi’nin (Gülcemal) yapım çalışması 9 yıldır sürüyor. Trabzon’a soluk aldıracak yeni bir yaşam alanı olması için Karadeniz Sahil Yolu’nun Beşirli mevkiinde 2015 yılında dolgu çalışmalarının başladığı projede 250 dönümlük alanın tahkimatı yapıldı. Kalan 500 dönümlük alanda tahkimat çalışmaları sürürken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç projede gelinen son durumu anlattı.

Her yaştan vatandaşa hitap edebilecek bir yaşam alanı yapacaklarını belirten Başkan Genç, “Hemşerilerimizin geçmişte şöyle bir yakınması oldu. Bu sahil yolu yapıldı, önemli bir ulaşım aracı ama denizle birazcık bağlantımız kesildi şeklinde. Bu konuda bazı lokasyonlarda adımlar attık ama biz istiyoruz ki Ganita’dan başlayıp kesintisiz bir şekilde Akyazı’ya doğru ulaşalım. Öyle bir sahil bandımız hem de bir yaşam alanımız olsun. Bu açıdan Gülcemal ismiyle düşündüğümüz proje bizim için çok önemli. 250 dönümlük alanın tahkimatı yapıldı. Kalan 500 dönümlük alanda tahkimat çalışmaları bir taraftan devam ediyor. Burası bir yaşam alanı, regülasyon alanı gibi hem çocuklarımıza hem gençlerimize hem büyüklerimize ayrı ayrı hitap edecek ünitelerden oluşacak. Şehrin gelişen trendimiz turizm biliyorsunuz. Çok ciddi sayıda ziyaretçimiz geliyor. Onlar da bu tür alanlar istiyorlar. Lunapark tarzında da çocuğun eğleneceği alanlar, dinlenilecek eğlenecek şekilde bir konseptle birlikte bu dönem inşallah bunu şehrimize kazandıracağız” dedi.