Karabük Postası tarafından
28 Şubat, 2023 13:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Depremzedeleri Isıtacak Odunlar Trenle Yola Çıktı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından depremzedelerin yakacak ihtiyacını karşılamak için toplanan odunlar, Karabük'ten trenle bölgeye gönderilmeye başlandı. Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde merkez ve ilçelerden toplanan bin 467 ster odun, kent merkezindeki tren istasyonuna getirilerek depolandı. İş makineleri aracılığıyla doldurulan vagonlardan 20'si demir yoluyla deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Vali Fuat Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada Karabüklüler olarak şu ana kadar deprem bölgesine 286 tır ayni yardım gönderdiklerini belirterek, "Şu ana kadar binlerce ster odun göndermiştik. Odunlar hazırlanırken Orman Bölge Müdürlüğü ve işletmelerimizdeki stoklar kullanıldı, sahadan da toplandı. Bazı ilçelerimizde vatandaşlarımız hem odun hem kömür yardımı yaptı. 45 vagonda bin 467 ster yakacak odun mevcut. Bugün 20 vagonunu gönderiyoruz. Yarın da 25 vagonunu göndereceğiz. Aynı zamanda Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine de 203 metreküp tomruk gönderiyoruz. Şu ana kadar toplam 4 bin 394 ster yakacak odun deprem bölgemize depremzede kardeşlerimizin kullanımı için gönderildi" dedi. (Nurettin Acar)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2025 08:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

20 yaşındaki genç park halindeki otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu

Çorum’da 20 yaşındaki genç park halindeki araba içerisinde silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu.

Olay, Dr. İlhan Gürer Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, E.S. (25), 35 DRJ 22 plakalı araba içeresinde silahla başından vurulmuş halde bulundu. 112 Acil Davet Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan E.S. ağır yaralı olarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan E.S.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın akabinde polis grupları araçta incelemelerde bulundu. Araçta yapılan incelemelerde 1 adet tabanca ve 1 adet tüfek bulundu.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.