blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Şubat, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

9 bine yakın fotoğraftan 14’ü ödüle layık görüldü

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf müsabakasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen toplam 134 fotoğraftan oluşan stant, ziyarette açıldı.
14. Milletlerarası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışı, bu yıl birinci defa Türkiye dışındaki ülkelerden de fotoğraf kabul etti. 6 farklı kategorideki müsabakaya bin 988 kişi katılarak 8 bin 776 adet fotoğraf gönderdi. Gönderilen fotoğraflardan 14’ü kendi kategorilerinde mükafata aday gösterilirken, 120 fotoğraf da sergilenmeye layık görüldü. 134 fotoğraftan oluşan standın açılışı Canik ilçesindeki bir AVM’de bugün yapıldı.
Sergi hakkında bilgi beren Samsun Tarım ve Orman Vilayet Müdürü İbrahim Sağlam, "Tarım ve Orman Bakanlığımız, bünyesindeki Eğitim ve Yayın Dairesi ile birlikte özel bir banka dayanağı ile ‘Tarım ve İnsan’ teması altında bu yıl 14. fotoğraf müsabakasını düzenliyor. Bu yıl birinci kez milletlerarası seviyede müsabaka yapıldı. Bin 988 kişi, 8 bin 776 yapıtla bu müsabakaya katıldı. 14 fotoğraf derece yaparak ödül aldı, 120 fotoğraf da sergilenmeye layık görüldü. 9 Eylül 2024’e kadar yapılan müracaatlarda genel, çiftçi, öğrenci, bakanlık çalışanları, banka çalışanları ile üretimin ve üreticinin yüzyılı kategorilerinde yarışlar düzenlendi. Müsabakada tarım ve çiftçilikle alakalı tüm anlar, fotoğraflar ile ölümsüzleştirildi. 12 kişilik heyet takımı fotoğrafları seçti. Bugün de seçilen o fotoğrafları sergilemek için açılış yaptık. Standımızın herkese güzel olmasını diliyorum" dedi.
Serginin 4 gün ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Kastamonu’nun Araç ilçesinde iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.
Kaza, Araç ilçesi Kastamonu-Karabük karayolu İğdir köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Eray G. idaresindeki74 BB 001 plakalı araba ile Mehmet B. idaresindeki 06 MESKEN 1034 plakalı araba kavşakta çarpıştı. Kazada şoförler ile Eray G. idaresindeki araçta bulunan Fatih Y. ve Mehmet Alper K. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve jandarma grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Araç Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Jandarma takımları kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin