60 Bitti, 61’e  Girdik - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2016 14:20 tarihinde yayınlandı
0
0

60 Bitti, 61’e  Girdik

 

Mutluyuz, Gururluyuz

Gazetemiz KARABÜK POSTASI 60.ncı Yayın Yılını geride bırakarak, 61 yaşına girdi. KARABÜK POSTASI GAZETESİ Ailesi olarak bir yılı daha geride bırakmanın hem mutluluğunu hem de geçtiğimiz yıl 60.ncı yılımızı beraber kutladığımız çok değerli büyüğümüz, Ağabeyimiz, Gazetemizin imtiyaz sahibi duayen Gazeteci TUNCER ERSÖZLÜ 4 Şubat 2016 tarihinde kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz.

Duayen Gazeteci TUNCER ERSÖZLÜ o gün yani 60.ncı yılımızı kutladığımız 12 Ekim 2015 yılında kaleme aldığı yazsısında Gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söylemiş ve bu mesleğin Anadolu’daki zorluğuna dikkat çekerek, Gazetecilik mesleğini her zaman ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde yaptığını da anlatarak şöyle devam etmişti.

KARABÜK POSTASI GAZETESİ olarak; Karabük’ün sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde her zaman yapıcı haberler yaparak, kamuoyunun bilgilenmesini sağladık. Hiçbir zaman yıkıcı ve yanlış haberler peşinde koşmadık. Her zaman İlimizin menfaatlerini ön planda tutarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz de.  Gazetecilik fedakarlık ve özveri isteyen bir meslek. Mesleğimizin en sevdiğimiz yanı yaptığımız ekip çalışmalarımızın başarılı olması ile gazetemizin siz değerli okuyucularımıza ulaşması ve haberlerimizin kamuoyu ile paylaşılmasıdır” dedi.

Yerel basın yıllardır ihmal edilmiş,  ulusal basına menfaat çeşmelerini açanların yerel basına aynı güzelliği yapmamıştır.  Yerel basın yüzde 8 ile emtia girişi yaparken,  buna karşılık yüzde 18 ile çıkış yaparak  gelirleri her geçen gün düşmüştür.  Yerel basın yayın hayatını zor koşullarda sürdürmektedir.

Yerel basın her zaman Anadolu’nun sesi olmuştur. Yerel basın aynı zamanda bugün ulusalda yazan çizen tüm gazetecilerin çıkış noktası, bir anlamda ocağıdır. Yerel basın 5. kuvvettir. Ama ne yazık ki yıllardır hep göz ardı edildi, hak ettiği değer verilmedi. Biz yerel basının şartlarının iyileştirilmesini, ulusala sağlanan hakların yerel basına da sağlanmasını istiyoruz. Büyümemiz, daha geniş kitlelere ulaşmamız için desteğe ihtiyacımız var” demişti.

İşte bizler de  dün olduğu  gibi bugün de merhum TUNCER ERSÖZLÜ’nün yolundan gideceğiz ve  her zaman İlimizin menfaatlerini ön planda tutarak, yayım hayatımıza devam edeceğiz.  Gazetemiz bugüne kadar Karabük’ün sorunlarını, yararına olacağı şekilde yapıcı yayınlar ve yorumlar yaparak, Bürokratların, Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları icraatlarına sayfalarında her zaman tarafsız ve yorumsuz olarak yer vermiştir. Bugüne kadar hiç bir Siyasi Partinin yandaşı olmayan gazetemiz,  çığırtkanlık ve kalemşörlük yapmamış ve daima partiler üstü politikası ile tarafsız bir Gazete olma niteliğini korumasını başarmıştır. 60  Yıllık Yayın Hayatımızda en büyük desteği; Dostlarımızdan, Okurlarımızdan ve siz Karabüklülerden aldık ve bundan sonraki yayın hayatımız süresince de böyle devam edecektir.

Bu vesile ile  KARABÜK POSTASI GAZETESİ Ailesi olarak çok değerli gazeteci büyüğümüz, ağabeyimiz merhum TUNCER ERSÖZLÜ’ye bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyoruz.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
araclarinda ve evdeki hava fritozu icerisindeki uyusturucuyla yakalanan saniklarin yargilanmasina baslandi J6GybZZP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Araçlarında ve evdeki hava fritözü içerisindeki uyuşturucuyla yakalanan sanıkların yargılanmasına başlandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yakalanan 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklardan O.D., uyuşturucuyu arkadaşı H.C.Ş.’nin kardeşlerine bakabilmek için sattığını söyledi.

Olay, 2025 yılında Tosya Sanayi Sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tosya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Durdurulan araçta yapılan aramada araç içerisinde şoför kapısı ile koltuk arkasında tütün paketi içerisinde 90 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Araçta bulunan M.A., O.D. ile H.C.Ş.’nin üzerinden 2,30 gram bonzai maddesi bulundu. Olay sonrası uyuşturucu madde ile yakalanan M.A., H.C.Ş. ile O.D.’nin ev ve eklentilerinde jandarma ekiplerince yapılan aramalarda mutfakta 1 adet hassas terazi, fritöz içerisinde 5 gram bonzai maddesi, ayrı bir poşetin içinde 2,90 gram bonzai maddesi ve aseton kutusunda bonzai maddesi ile 5 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

Operasyonun ardından gözaltına alınan H.C.Ş. ile O.D., çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken, M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay sonrasında sanıklar M.A., H.C.Ş. ile O.D. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan dava açıldı.

Duruşmada kendisini savunan tutuklu sanık O.D., “Olay günü H.C.Ş. beni aradı. Yeni malzeme yaptığını söyledi. Çalıştığım için yemek molasına çıkabileceğimi söyledim. Öğlen yemek molasına çıktığımda yanına gittim. İşten çıktığımda üzerimden çıkan uyuşturucu maddeyi bana o verdi, parayı akşama verebileceğimi söyledim, o da kabul etti. Biz, yemek yerken jandarma ekipleri geldi. Üzerimde suç unsuru olup olmadığını sorduklarında cebimde bulunan uyuşturucu maddeyi teslim ettim. H.C.Ş., maddeyi benim hırkamdan çıkardığımı söylemiş, güvenlik kamerası kayıtları izlendiğinde üzerimde sadece tişört olduğu görülmektedir. O maddeyi koyabilecek hiçbir yer yok üzerimde. Affınıza sığınarak beraatımı talep ediyorum” dedi.

H.C.Ş.’nin uyuşturucu maddeyi M.A.’dan aldığını söylediğini ifade eden O.D., “’Ben senin arkadaşınım, benden de mi para alacaksın’ dediğimde, ‘ben de 9 bine 3 gram ham madde halinde Muhammet’ten alıyorum’ diye söyledi. Ben ondan hiç para karşılığında uyuşturucu almadım. Önceki ifademde, uyuşturucunun etkisinde olduğum için ’aldım’ demiş olabilirim. Sentetik ecza hapı ve bonzai kullanıyorum. İlk cezaevine girdiğimizde 3 gün beraber kaldık, babası cezaevine girdiği zaman kardeşlerine bakmak için zorluk çektiğini, onun için bu işi yaptığını söyledi. H.C.Ş., arabaya benim koyduğumu söylüyor, torpido varken neden onun tarafına koyayım? Bana vermesi için arabaya bindik. H.C.Ş. daha önce bana para gönderdi ama borç olarak gönderdi. Beraatımı talep ederim” dedi.

“Babam cezaevine girince boşluğa düştüm, uyuşturucuyla avuttum kendimi”

Tutuklu sanık H.C.Ş. ise, “Babamın cezaevine girmesinden dolayı boşluğa düştüm, kendimi uyuşturucuyla avutuyordum. M.A. ve O.D. ilk uyuşturucuyu içirdi. Sigaranın içine esrar koymuş, ben de bunu içtim, sonra bağımlı oldum. Bunun karşılığında ücret talep etmediler, daha sonra benden para talep etmeye başladılar. Para karşılığında M.A. ve O.D.’den uyuşturucu satın aldım. M.A. ve O.D. bana IBAN gönderdi, ben hesaplarına havale yaptım, mesaj konuşmaları da yaptı. Yakalandığımız gün O.D. beni motosikletiyle almaya geldi, benim arabam başkasındaydı. Ben ona emanet etmiştim, ’arabayı almaya gidelim’ dedim. Arabam M.A.’nın dükkanının önündeydi. Arabayı aldıktan sonra O.D. tütün paketini gösterdi. Ben de merak edip aldım, içini açtığımda yaş tütün vardı. Olay günü biz bakkala gittik, sigara aldık, sanayiye gittik. Ben araçtan indim, selamlaşırken O.D. 3-4 dakika sonra aşağı indi arabadan, ondan sonra onlar yemek yiyordu. ‘Okan gel, biz de yemek yiyelim’ dedim, lokantaya gittik. Lokantadayken yemeği söyledik, o sırada O.D., M.A.’nın dükkanına tekrar girdi, araç da M.A.’nın dükkanındaydı. Daha sonra yemek yedik, ardından jandarma ekipleri geldi, bizi aldı. O.D.’den çıkan uyuşturucuyu ben zaten ondan alacaktım. O.D. bana vermek için hazırlamıştı. Arabada çıkan 90 gram bonzai O.D.’ye ait” diye konuştu.

“Annem ve ablam fritöz içine koymuş, evde olduğundan hiç haberim yok”

Evinde çıkan uyuşturucunun ise M.A.’ya ait olduğunu ileri süren H.C.Ş., “İki gün önce M.A.’nın dükkanında alkol almıştık. Uyuşturucu da vardı bunun yanında, biz bunu içtik. Ben alkollü, uyuşturuculu olduğum için sızmışım. M.A., beni evin önüne bırakmış, ben yan koltukta oturuyorum, o tütün ve boş aseton kabını benim tarafıma atmış, ben de çöpe atmak amacıyla cebime koymuştum, eve o vaziyette çıktım. Daha sonra ailem onu almış, saklamışlar, babam cezaevinden çıkınca ona göstermek için bunu yapmışlar. Teraziyle benim hiçbir alakam yok, hiç kullanmadım. Mutfakta görünce belki dokunmuşumdur ama hiç uyuşturucu satmakta kullanmadım. Ablam onu evde kullanmak için almış. Annem ve ablam fritöz içine koymuş, evde olduğundan hiç haberim yok” diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan sanık M.A. da, “Ben sanıkların iddialarını kabul etmiyorum. Olayla alakalı en ufak bir bilgim yoktur. Eve bıraktığımda ben tek değildim, yanımda arkadaşım vardı. Kesinlikle uyuşturucu madde yoktu, alkolden sızdı” şeklinde konuştu.

Tanıkları ve sanık avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin