Karabük Postası tarafından
15 Nisan, 2016 08:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

40 Yıllık Vapur Artık Amasra Turizmine Hizmet Verecek

BARTIN 1977 yılından beri İstanbul'da yolcu taşımacılığı yapan ve 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kastamonu'nun Cide Belediyesi'ne hediye edilen 'Şehit Necati Gürkaya' isimli vapur, Amasra'da turizm işletmeciliği yapan bir vatandaş tarafından kiralanarak Amasra Limanı'na getirildi. Uzun yıllar yolcu taşımacılığında kullanılan vapur artık Amasra turizmine hizmet verecek. 'Şehit Necati Gürkaya' isimli vapur, Kastamonu'nun Cide ilçesinden Amasra Limanı'na getirilmeden önce gerekli bakım ve restorasyonları tamamlandı. Vapuru motorunun faal olmaması nedeniyle Amasralı balıkçı tekneleri tarafından çekilerek Amasra Limanı'na getirildi. Vapurun Amasra Limanı'na girişi esnasında vatandaşlar limana toplanarak geminin limana girişini meraklı gözlerle izledi. 600 KİŞİ KAPASİTELİ 1977 yılında Haliç Tersanesi'nde yapımı tamamlanan Şehit Necati Gürkaya isimli yolcu vapuru 60 metre uzunluğunda 10 buçuk metre genişliğinde Amasra Limanında demirleyen vapur restoran ve düğün salonu olarak hizmet vereceği ve yaklaşık 600 kişi kapasiteli olduğu öğrenildi. DERNEK TEMKİNLİ YAKLAŞTI Amasra Limanı'na demirleyen vapurla ilgili açıklama yapan Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Geminin mevsimlik olarak hizmet verecek olmasından dolayı Amasra turizmine katkısının olacağını düşünmüyorum. 12 ay boyunca Amasra turizmini sırtlayan diğer esnaflarımızın da bundan sıkıntı çekecekleri kanısındayım. Amasra Limanında bu kadar büyük bir alanı işgal eden bir geminin turizmimize sadece üç ay katkı sağlamak için gelmiş olması nedeniyle tepkiliyiz. 12 ay Amasra turizmine katkı sağlaması, destek vermesi durumunda biz de dernek olarak bu gemi işletmecisi arkadaşlarımıza destek olmak isteriz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
30 Ocak, 2026 09:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Sağlık Hizmetleri Değerlendirildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla üst düzey bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara başkanlığında yapıldı. Toplantıya hizmet başkanları, başkan yardımcıları, Karabük’teki hastanelerin başhekimleri ile bağlı sağlık tesislerinin yöneticileri katıldı.

Toplantıda, Karabük’te sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ele alındı. Hasta ve çalışan memnuniyeti, hizmet kalitesi, personel planlaması ile sağlık tesislerinin fiziki ve teknik altyapıları değerlendirildi. Ayrıca vatandaşlardan gelen talep ve geri bildirimler doğrultusunda hazırlanan raporlar görüşüldü.

Poliklinik hizmetlerinde randevu ve muayene süreçlerinin daha etkin hale getirilmesi, acil servislerde triyaj ve hasta yönlendirme uygulamalarının iyileştirilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra sağlık tesislerinde hijyen standartlarının yükseltilmesi, güvenlik önlemlerinin artırılması ve fiziki alanların iyileştirilmesi konuları gündeme alındı.

Toplantıda personel motivasyonunun artırılması, görev dağılımlarının gözden geçirilmesi ve hizmet içi eğitimlerin planlanması da ele alındı. Sağlık hizmetlerinde dijital sistemlerin entegrasyonu ve veri yönetiminin güçlendirilmesi konularında da değerlendirmeler yapıldı. Toplantının ardından açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın sağlığı için fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin